יחור מפתיעה ולא צפוי.

לא מזמן יחרתי כדנית גלובוסה (ויקינג).
היה לצמח שני נקודות צמיחה אחת בוגרת יותר ואחת התחילה לצמוח מהתחתית
וכבר גדלה יפה כמה חודשים.
יש לי תמונה מפוקסלת מלפני היחור. התמונה מתמקדת בכד ובצמח התחתון. החץ האדום מסמן את החלק החום של הצמח הבוגר יותר שלא נמצא בתמונה,
אבל הכד הוא של הצמח הבוגר יותר. הכדים הקטנים יותר בצבע ירוק מצד שמאל וימין שייכים לצמח הצעיר יותר. 063.jpg כאשר יחרתי את הצמח חתכתי את הצמח הבוגר ולקחתי רק את החלק שעדיין ירוק וטיפלתי בו כרגיל.
וכבר יש תוצאות יפות מאוד. העלים הירוקים גדלו בזמן שעבר מאז שיחרתי אותם. 172.jpg אבל עם החלק החום (בערך 10 ס"מ אורך) שבכל המקומות שאני קראתי כתוב שזה זבל ואפשר לזרוק לפח.
במקום זה פשוט שתלתי אותו בטטרריום שלי בלי שום טיפול מיוחד ולא ממש ציפיתי ששום דבר יקרה.
אבל אולי בכל זאת?
אתם תגידו לי עם אני הוזה. b168.jpg
למה הוזה?
חלק הגבעול החום מעוצה אבל חי וניתן לייחר אותו
אריה
האוסף הגדול ביותר בארץ של צמחים טורפים
ניתן לבוא וללמוד על צמחים טורפים ללא כל התחייבות
צמחים ומצע ייחודי לרכישה גם במשלוח
מחבר הספר "צמחים טורפים ומטריפים"
הספר הראשון והיחיד בעברית בנושא צמחים טורפים
לתיאום ביקורים נא להתקשר0528933797
ראיתי במקום כלשהוא שכתוב שאחוזי ההצלחה ביחור כדנית הם קרובים למאה.
אני מתחיל לחשוב שזה הפוך, כלומר אחוזי הכישלון הם קרובים לאפס ולא משנה מה אתה עושה או איך מיחר וכמה אתה "מתעלל" בצמח.
pitlh1978ראיתי במקום כלשהוא שכתוב שאחוזי ההצלחה ביחור כדנית הם קרובים למאה.
אני מתחיל לחשוב שזה הפוך, כלומר אחוזי הכישלון הם קרובים לאפס ולא משנה מה אתה עושה או איך מיחר וכמה אתה "מתעלל" בצמח.

😄

יש בזה משהו אבל מנסיון אני יכול שהסיכויים הם כ- 20 אחוז להצליח בלי הורמון השרשה...
....
אלא אם כן הצמח גדול ואתה מפצל לשתיים ואז זה תמיד יצליח
gandalf
אין אחוזים בנושא זה .
יש מיניים שקל לייחר ויש כאלו בעייתים.לא חייב להשתמש בהורמון השרשה ליחורים(רוב במגדלים ישתמשו בו רק לשם סימון V ) .
יש הרבה משתנים להצלחת היחור (טמ"פ ,לחות .....),ברוב המקרים אין בעיה ליחר אך ,לא הייתי קופץ ליחר כל מין שבראשותי.
הורמון השרשה יכול גם לעיתים להאיץ את הרקבות תחתית הייחור .
אני מסכים עם האמרה של עדי=כל מקרה לגופו.
לירז
אני לא משתמש בהורמון השרשה ועד עכשיו היחורים שעשיתי נראים מצוין!
אוהד בנימיני
בן 13 מירושלים
מגדל צמחים טורפים ,סחלבים,ועוד...