זיווג לאופרדית צעירה

לפי מה שהבנתי נהוג לזווג לאופרדיות מהעונה השנייה לחייהן (לא כולל זו שנולדו בה..), אבל הבעייה בזיווג לאופרדית בעונה הראשונה לחייה היא הגיל, או המשקל? כי הלאופרדית שלי, שהיא בת שנה, נראית גדולה ביחס לגיל שלה, ובמשקל טוב (לא רזה..). השאלה האם אפשר לזווג אותה כבר בעונה הזאת?

תלוי במשקל, אסור לזווג לאופרדים צעירים מכמה סיבות:
1) הן יהוי רזות מידי אחרי ההטלה וחלשות.

2)הבייצים יכולות להתקע בבטן שלהם.

3)המותן שלהן בגדילה וההטלה יכולה לגרום לפגיעה בהתפתחות שלהן.

לדוגמא את שולה אני יזווג השנה במשקל 48 או 50 גרם ולא כמו שמזווגים שממיות בוגרות במשקל 45 גרם.
גם כמעט כל ארוחה אני נותן לה סידן והיא בגודל המתאים.

האם שלך מתאימה תדע רק לפי המשקל והאורך הייתי ממליץ גם להתייעץ אם מישהו שמבין בלאופרדים.

נ.ב
לא הייתי ממליץ לזווג אותה במשקל "לא רזה" אלה במשקל "דבה" 48+ גרם
בהצלחה :D

http://www.leopardgecko.com/leopardgeckos.html
למי שיודע לקרוא אנגלית:http://iansvivarium.com/index.php מומלץ+++
כמובן, אם זה ריאלי אז אני אבקש מאבא שלי להביא משקל מהעבודה ואני אשקול אותה כמו שצריך.
אשמח לשמוע חוות דעת נוספות.
אני חושב שמנומרות נקבות לא יכולות להטיל עד גיל שנה וחצי, לפני זה הן עוד לא בוגרות מינית, לא בריא להן להטיל. אני חושב שכדאי לחסוך עוגמת נפש ולחכות עד הגיל המתאים.
שלי למשל רק 20 ס"מ ושוקלת 50 גרם ועדיין אני מעדיף שלא להרבות אותה, בעיקר בגלל חוסר חשק, אבל היא נראית לי קטנה לגילה (שנתיים ביולי...).
עמית ברמק
האלבום שלי-
היא ניראית עדיין צעירה ובהמשך ההיתפתחות שלה ,כמו שאמרו מעליי .כדי לזווג אותה עוד שנתיים.

אגב אף אחד לא אמר לך ביכלל היא יפה מאוד:) סתם מעניין אותי היא אוכלת טוב?
הימור שלי {ואשמח אם תעדכן כשתדע} שהיא סביב ה45 ג'.

ממוקם בכפר סבא.
ניתן להשיג אותי טלפונית ברוב שעות היממה בין הימים א' לה'.
פלאפון-0507224264
[email protected]

נסיון בגידול זוחלים משנת 1992!
הדרכה ותמיכה לכל אורך הדרך...
anolisהיא ניראית עדיין צעירה ובהמשך ההיתפתחות שלה ,כמו שאמרו מעליי .כדי לזווג אותה עוד שנתיים.

שנתיים? חשבתי ששנה הבאה כבר לא תהיה בעייתית לזיווג..
ותודה.. נראה לי שהיא אוכלת בסדר.. היא אוכלת כל יומיים שלושה בדרך כלל נצמדת בוגרת, לפעמים 5-7 זאופובוסים.

ובקיצור אני לא אזווג אותה בעונה הזאת.. אבל יובל אני בכל מקרה אבקש מאבא שלי שיביא משקל ואני אשקול אותה ואעדכן.
anolisהיא ניראית עדיין צעירה ובהמשך ההיתפתחות שלה ,כמו שאמרו מעליי .כדי לזווג אותה עוד שנתיים.

אני חושב שהתבלבלת, הוא יוכל לזווג אותה גם עונה הבאה בבטחון(בלי חשש לנזק).
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

צודק ארי עונה הבאה.