נחשים ביהודה ושומרון

שלום,
רציתי לשאול לגבי נחשים שיכולים להיות בסביבת אורבנית, ראיתי לא מזמן באריאל נחש חום חיוור באורך כמטר, האם נחשים שחיים בסביבת אדם מסוכנים ? אם כן ניתן לעשות ?
שלום,
בעבר גרתי 10 שנים בשומרון לכן אני מרשה לעצמי להגיב כאן :)
הנחשים הנפוצים ביותר באזור (לפחות אלו שבהם זכיתי להתקל לא מעט פעמים) הם -
זעמן מטבעות
זעמן שחור
שלוון קווים
עין חתול חברבר
זעמן זיתני
נחשילים למניהם

אני אישית לא נתקלתי בנחשים ארסיים באזור למעט פעם אחת בסיור שנערך באזור בו נצפה אפעה מגוון (באזור מדבר יהודה)

לגבי השאלה האם הנחשים החיים בקרבת אדם מסוכנים לו, אוכל להגיד לך דבר אחד - נחש לעולם לא יתקוף כאשר אינו מאויים. אין לנחש אינטרס לתקוף משהו שאינו מהווה אוכל עבורו אלא אם כן הוא מהווה איום משמעותי ואין ביכולתו להסתתר או לברוח.

הנחש שתארת "חום חיוור באורך כמטר" הוא בוודאי זעמן זיתני, נחש שאינו ארסי ולכן מובן שאינו מהווה סכנה כלשהי לאדם.
לגבי נחשים ארסיים, לפי התאוריה שלי שתמיד דגלתי בה וניסיתי להחדיר גם לאחרים, הנחש הארסי אינו מהווה שום סכנה לאדם, אם נשים עצמנו לרגע בתור נחש, המאויים ע"י אדם אשר מימדיו עצומים מולו, מן הסתם שנכנס להיסטריה לא נורמאלית ונעשה הכל על מנת לברוח. הבעיה היא שאנשים רבים כנראה נהנים מלהרוג חיות חסרות אונים ובמיוחד נחשים, כך שלנחש אין אפשרות אפילו לברוח כשהאדם מנסה לתפוס אותו ולהרוג אותו.

תאוריה פשוטה ומובנת, אין לנחש סיבה לתקוף אדם בקיצור.

מה שניתן לעשות הוא פשוט לא לרדוף אחרי נחש. אם נמצא נחש באזור מגורים ואינו רצוי שם מסיבות כלשהן ניתן להזמין לוכד נחשים :)