תמונות של כלוב פשוט שהכנתי למצוייצת שלי!!!

הינה כמה תמונות של הכלוב שהכנתי לשממית המצוייצת, זהו הכלוב הסופי שלה כי אני לא מתכנן להרבות אותה...
הכנתי אותו מפח פלסטיק גדול שחתכתי ממנואת החלק הקידמי והדבקתי עם סיליקון במקום רשת זבובים של חלונות. גם במיכסה הדבקתי רשת.
הכנתי את הכלוב הזה לפי הוראות של חבר בפורום הזה שאני לא זוכר את שמו, רק שהוא הכין את זה לזיקיות קטנות (מי שיכול להביא לי את הקישור אז אני אודה לו מאד).

יש הרבה איוורור בכלוב הזה אבל אני מצליח לשמור על רמת לחות תקינה לשממית מצוייצת בכך שאני פשוט מרסס מים קצת יותר...

הוספתי גם תמונה אחת של הטרריום החדש של השממית המנומרת. תהנו ותגיבו בבקשה! Resize of P6050460.JPG Resize of Re-exposure of P6050462.JPG בצד שמאל אפשר לראות פקק של שקדי מרק שהדבקתי לקיר. בפנים יש פקק יותר קטן שבו יש גרבר. Resize of P6050465.JPG
עמית ברמק
האלבום שלי-
תמונה של המצוייצת בכלוב החדש: Re-exposure of Resize of P6050463.JPG ותמונה של הטרריום החדש של המנומרת: Resize of P6050459.JPG

תודה ויום טוב!
עמית ברמק
האלבום שלי-
תודה לכולם!

warmster אתה יכול במיקרה להביא לי את הקישור המדוייק?
עמית ברמק
האלבום שלי-
בבקשה:
/forums/topic/9307

אתה יכול לפרט קצת לגבי המסתור הגדול של המנומרת? ממה זה עשוי, אבן, עץ?
ואם כבר אני מטרטר אותך אז תצרף בבקשה תמונה יותר ברורה שלו.
מאוד מצא חן בעיני :wink:

לגבי הטרריום למצויצת, רעיון נחמד אך לא נראה לי כל כך פרקטי לנסות לשמור על לחות גבוהה בטרריום שכל החזית שלו עשויה רשת...
תעקוב אחרי הלחות פעמיים ביום לפחות בהתחלה כדי לוודא שהיא ל יורדת מהר מדי
תודה רבה! מחר אני אשים תמונה ברורה יותר של המחבוא... זה בעצם מין עציץ מעוצב מאבן שמצאתי ליד המדרכה בקיבוץ... חיטאתי אותו טוב טוב, עשיתי חור ושמתי אצל המנומרת...

האמת, הלחות כמעט ולא יורדת, ממש התפלאתי, אני מרסס שלוש פעמים ביום (במקום פעמיים) ורמת הלחות נשארת תקינה.
זה היה כ"כ פשוט שאני לא מאמין שלא עשיתי את זה קודם! ממש ממליץ לנסות!
עמית ברמק
האלבום שלי-
הינה התמונה של המחבוא (מצטער על האיכות, קשה לצלם דרך הזכוכית 🙄 ): Resize of P6060459.JPG הינה שתי תמונות של התא לחות הנחמד שעשיתי למנומרת אתמול, הוא מחרס, ובפנים יש כלי פלסטיק מוחבא עם נייר סופג לח (שוב, מצטער על האיכות...): Resize of P6060461.JPG Resize of P6060460.JPG
עמית ברמק
האלבום שלי-
יפה מאוד.
לגבי תא הלחות אני ממליץ להשתמש בחומר.
נייר סופג מוגבל יחסית לחומרים אחרים מבחינת יכולת אגירת מים.
בנוסף הוא מעלה עובש לאחר מספר ימים ויש צורך החליפו.
אני ממליץ על סיבי קוקוס גרוס שניתן להשיג בכל משתלה במספר שקלים בודד.
שומר על לחות לאורך זמן, מאפשר ללטאה להתחפר ממש במצע ואינו מעלה עובש או מפיץ ריחות
הנייר סופג מעולם לא העלה עובש, לפחות לא אצלי. הוא פשוט מתייבש תוך שבוע, כשהוא מתייבש, אני מחליף אותו...
יש לי הרבה זמן פנוי, בגלל זה אין לי בעיה לרסס הרבה פעמים ביום מים למצוייצת או להחליף נייר סופג לשממית. העיקר שלהן יהיה חיים טובים 😄

ואם כבר מדברים על חיים טובים, במנומרת שלי סוף סוף אכלה זאופובוסים שוב! אחרי תקופה ארוכה...

תודה על הדאגה!
עמית ברמק
האלבום שלי-
כמה אחוזי לחות צריכים קרסטדים?
ממש שזכור לי הם צריכים אחוזים גבוהיים יחסית לא?
אם כן, לא קשה לך לשמור על אחוזים גבוהים?
עמית
עמית
הם צריכים 75%- 80% בערך... אצלי הלחות עומדת על 80%... כמו שאמרתי, אני נשאר הרבה בבית, אז לא אכפת לי לרסס שלוש פעמים ביום. שזו הכמות המספיקה כדי לשמור על רמת לחות תקינה.
עמית ברמק
האלבום שלי-
זה נחמד ונשמע שמתפקד מצויין.. אבל נראה לי קצת חבל, טרריום זכוכית לדעתי היה נראה הרבה יותר טוב (בעיקר בגלל שיש ליד זה עוד טרריום של הלאופרדית.. הפרדה יפה כזאת בין סביבה טרופית למדברית).