זעמנים ונחשים טרופים

נחשים טרופיים הם כל הנחשים החיים ביערות טרופיים, כולל סוגים שונים של זעמניים.
זעמניים זה אכן כרכנים מילקים, קינגים ועוד... בואות ופיתונים הן משפחות אחרות.
עמית ברמק
האלבום שלי-
amit baנחשים טרופיים הם כל הנחשים החיים ביערות טרופיים, כולל סוגים שונים של זעמניים.
זעמניים זה אכן כרכנים מילקים, קינגים ועוד... בואות ופיתונים הן משפחות אחרות.
תודה רבה :wink:
כניראה לא הסברתי את שאלתי נכון.
ברצוני היה לדעת אלו נחשים אני צריך להרדים בחורף על מנת לזווגם ואלו נחשים לא צריך להרדים.
אם אפשר לפרט קצת בנושא תודה .. :wink:
זה לא דחוף לי כי אני מתכוון לזווג רק שנה הבאה. אבל זה טוב גם לידע כללי שאני צובר עד אז. :wink:
הנחשים שלי
https://picasaweb.google.com/108827203561826704872/nfgfCF?authkey=Gv1sRgCPvu8bn29Pm2vQE
החלוקה היא מעט שונה.

בעיקרון ובאופן כללי ניתן להגדיר זאת כך :
משפחת הזעמניים (בדומה לצפעוניים) הינה משפחה מפותחת יותר אבולוציונית. ההתפתחות כוללת מידות צנועות יותר שהן יתרון הסתגלותי למחיה בסוגי אקלים קיצוניים יותר לבעלי דם קר וכמובן הסתגלות לתנאי קיצון (קיומה של תקופה בשנה בה לא מתאפשרת פעילות כי קר מדי ואז נכנסים לתרדמת). ואמנם ניתן למצוא נחשים ממשפחה זו באיזורי אקלים ממוזג (מרכז וצפון אירופה לדוגמא). המשמעות היא שקיימים נחשים בני משפחה זו שבחורף נכנסים לתרדמת ומסוגלים לשרוד כך ירידת טמפ' עד ל 8 מעלות צלסיוס.
משפחת החנקים (בדומה לפתנים) הינה משפחה הנחשבת מפותחת פחות וכוללת בעיקר נחשים שאינם מסוגלים לשרוד בסביבה שבה אין יציבות יחסית של טמפ' (הווה אומר בעיקר סביבה אקלימית טרופית וסוב טרופית) גופם בד"כ גדול יותר (למעט מינים כגון ERYX או רוזי בואה לדוגמא אשר חיים באיזורים קרירים יותר אך אינם שורדים באקלים ממוזג) והם פעילים 'מסביב לשעון' ואינם נכנסים לתרדמת.

מכאן חנקים - אין תרדמת (ופיתונים לידיעה הם תת משפחה במשפחת החנקים)