פיתון מרושת

שלום לכולם.
מה מחירו של פיתון מרושת צעיר?
מה מחירו של פיתון מרושת אלבינו צעיר?
מה גודל הטרריום הסופי שצריך פיתון מרושת זכר?
תודה ויום טוב :)
א)יש לך דף גידול באתר
ב)בגירה מחר פרט אלבינו ב4500
אתה מגדל בואה וחושב על מרושת?
אתה מודע לזה שפיתון מרושת מגיע לסדר גודל של 7-9 מ'?
החבר'ה האלה צריכים חדר, לא טרריום, עם הגעתם לבגרות. הם גם אינטיליגנטיים למדי- מה שהופך אותם ללא פשוטים התנהגותית.
מגדלת בארה"ב לפני 3-4 חודשים נהרגה על ידי הפיתון המרושת שלה(והוא היה רק 3.5 מ')

מרושת סטנדרטי לא הייתי מכניס לביתי, בחיים.

קיימים בחו"ל מרושתים מתפוצות שונות שגודלם נוח יותר באופן משמעותי(Dwarf ו Super Dwarf) אך אלה לא זמינים בארצינו לרכישה.

מרושת בוגר זו חד משמעית חיה מסוכנת
בנוסף.. גם שיגדל תחשוב על מאיפה תשיג לו אוכל... וכשאתה מתעסק איתו אתה תמיד צריך איתך לפחות עוד איש אחד או שניים.

מגדל:
אוגרים סיבירים
שני חתולים
בואה בלונד היפו
כרכן טקסס
מקווה לעוד! (ואני חשבתי שאני לא יתמכר...)
אני לא חושב להביא לי אחד עכשיו.
זו חיה מעניינת שלא רואים כל יום, אז אני מתעניין לשמוע מחירים של פריטים צעירים.
ראיתי את המודעה של בגירה אבל לו יש פרט לא ממש צעיר (2 מטר).
אני מתחנן עוד כמה שנים טובות+ לקנות מחסן גדול מפלסטיק או מעץ כמו שיש בכל מיני מקומות את הדלת לעשות רשת וחימום אני יחשוב כי יש עוד כמה שנים טובות.
אז אני מעוניין לדעת גם מה החדר שהוא צריך.
עוד כמה שנים...ההיצע בארץ יהיה שונה.
אגב גם אריה, טיגריס, כוח קומודו, תנין הנילוס... כולן חיות מעניינות.
זה לא אומר שהן צריכות להיות בבית או במחסן שלי
פיתון מרושת 'רגיל' זה משהו שלא הייתי שש לגדל בהתחשב באורך הלא זניח שהנחש מגיע אליו (ובהחלט יכול להשתמש במגדל בתור ארוחה). לגבי הוורסיות הגמדיות , הן אטרקטיביות מאד (גם בעיני) , מחירן שונה מאד מהוורסיה הרגילה (הן הרבה יותר יקרות למרות שמדובר ב'פחות' נחש 😄)... ובעתיד הכל יכול לקרות.
אני אגב מסכים שזה נחש מקסים ומעניין.

ולגבי אריה וטיגריס - כדאי לשקול עלויות מזון (אלא אם אתה בעלים של עדרי בופאלו שאין להם שימוש אחר) מעבר לסכנה למגדל , למשפחתו ולשכנים.
לגבי כח קומודו - מספיק רחרוח עדין של הבל הפה של לטאה אימתנית זו בכדי להבין שלא היית רוצה כזה בסביבה (שלא לדבר על אפשרות לא מרנינה של ביס שעשויה במקרה הטוב להסתיים בזיהום כבד).

לגבי תנין נילוס :) למרות שראיתי וליטפתי אחד שהוא בהחלט חיית מחמד בייתית (כ3 מ' אורכו) אני נוטה שלא להמליץ על הנ"ל כחיית מחמד אולטימטיבית...גם ביס ממנה לא בהכרח נעים ויכול להסתיים בכריתת איברים.

אגב, מרושת אלבינו צעיר 'רגיל' יעלה לא הרבה פחות מהמחיר אותו מבקש בגירה , להערכתי, אבל יכול להיות שאני טועה במקצת..
מרושת גמדי (מהאי jampea) - נקבה עד 3.6 מטר זכר קטן בהרבה.
סופר גמדי משני איים קטנים (ורסיה מקבילה לקורן איילנד והוג איילנד בבואות) נקבה מגיעה ל 1.8 מ' בקירוב וזכר עוד יותר קטן מכך (ללקק את השפתיים :wink: ) .
יש לי שאלה בקשר לזה האים המרושתיים האלו יקרים אני לא מדבר בהשווה לארץ עם יגיע אלה עם יקרים במקום בו נימקים לאומת המרושת הרגיל או שגם שם איפה שלא יהיה הוא נפוץ הוא נחשב ליקר ותוספת נכבדה לאוסף?
אבא ל: זוג בואות מופע סופר סלמון
בואה קשת נקבה
זוג בואות בלונד
כרכן סאן גלאו
קיינג שחור בננה נקבה
איגואנה
טגו קולמביאני
כלב רועה גרמי
כלבת סמוייד ודוברמנית.
וזה לא ניגמר כל הזמן אני מחפש עוד ועוד אני חולה חחח.
womaמרושת גמדי (מהאי jampea) - נקבה עד 3.6 מטר זכר קטן בהרבה.
סופר גמדי משני איים קטנים (ורסיה מקבילה לקורן איילנד והוג איילנד בבואות) נקבה מגיעה ל 1.8 מ' בקירוב וזכר עוד יותר קטן מכך (ללקק את השפתיים :wink: ) .
ממש קטן!!
נחש עם יופי כזה וגודל כזה זה יהיה באמת חמוד, אבל מה שמיוחד במרושת זה הגודל שלהם העצום.
אבל אם באמת אני ילך עוד כמה שנים טובות אז אני יביא את הקטנים.
ראיתי תוכנית בטלוויזיה עליהם ואירו את הפיתון המרושת הגדול בעולם בשבי ואם אני זוכר נכון הוא בגודל של שש וחצי מטר והם מאכילים אותו בעזים.
ZOHELיש לי שאלה בקשר לזה האים המרושתיים האלו יקרים אני לא מדבר בהשווה לארץ עם יגיע אלה עם יקרים במקום בו נימקים לאומת המרושת הרגיל או שגם שם איפה שלא יהיה הוא נפוץ הוא נחשב ליקר ותוספת נכבדה לאוסף?
עליי לציין שבאמת היה לי קשה להבין את שאלתך... אבקש להבא לנסות לסדר אותה מעט יותר טוב...
אני מודע אומנם לקושי אך אני חושב שעם השקעה של 5 דקות נוספות זה היה נראה אחרת.

על כול פנים,
מחירם גם בחו"ל הוא מכובד בהחלט ותלוי איפה- באירופה או ארה"ב, גילם של הפרטים וכו'.
ראיתי פרטים סופר דוורף ב 400$, שזה לא נורא... אך אלבינו סופר דוורף למשל זה כבר סיפור אחר.
כמו בכול דבר- תלוי