מספר שאלות על טרנטולות

שלום לכולם.

יש לי אקווריום של דגים טורפים כמו ציקלידים ופיראנה פאקו ואני מעוניין להחליף אותו בקרוב על טרנטולה+טרריום משלה (או איך שלא קוראים לזה)

בכל אופן אני צריך עזרה קטנה מכם, אני מעוניין לדעת איזה סוג של טרנטולה הוא הסוג הכי גדול? ולכמה ס"מ הוא מגיע?
כמה אמור לעלות טרנטולה גדולה+טרריום משלה?
וכמה שנים חיות הטרנטולות?

תודה מראש, דורון.
doron sinayשלום לכולם.

יש לי אקווריום של דגים טורפים כמו ציקלידים ופיראנה פאקו ואני מעוניין להחליף אותו בקרוב על טרנטולה+טרריום משלה (או איך שלא קוראים לזה)

בכל אופן אני צריך עזרה קטנה מכם, אני מעוניין לדעת איזה סוג של טרנטולה הוא הסוג הכי גדול? ולכמה ס"מ הוא מגיע?
כמה אמור לעלות טרנטולה גדולה+טרריום משלה?
וכמה שנים חיות הטרנטולות?

תודה מראש, דורון.
1.כתבת נכון, קוראים לזה טרריום.
2.אומרים שהT.Blondi הכי גדולה, הגוליית...מגיעה ל30 סנטימטר, אבל יש עוד סוגים שמגיעים לגודל כזה.
למשל בסרטון הזה מציגים עוד טרנטולה ענקית שהיא הסלמון פינק שמגיעה לאותם מימדים בערך.
http://www.youtube.com/watch?v=7i0IpU-1WEc
3.עד 800 שקל אפילו פחות, בשביל משהו טוב.
4.נקבות חיות הרבה יותר מהזכרים יש כאלו שחיות 15 שנה ויש כאלו שחיות 20 שנה פלוס, לעומת הזכרים שמגיעים לשנה פלוס קצת אחרי הבגרות המינית בנשל האחרון הם מתים.

עכשיו שעניתי על כל השאלות ואני מקווה שאני צודק, כי אני דיי חדש בתחום, יש לי כמה המלצות.
אם זו טרנטולה ראשונה שלך, אל תקנה בוגרת תקנה בייבי, אתה תהנה הרבה יותר מלראות איך היא גודלת, לחכות לנשל שלה ולדעת שהיא שלך מאז שהיא קטנה, סוג של רכושנות שהיא לא גודלה על ידי מישהו אחר, שאתה השקעת בה את כל המאמצים.
דבר נוסף, אני ממליץ לך ללכת על סוג אחר מאשר ה"טרנטולה הכי גדולה" בתור מתחיל, יש את הברכיפלמות שהרגועות ביותר מבינהן הן המקורזלות והרגלי אש.
יש את האתר לדעתי הכי טוב בעולם, לא מדבר בארץ מדבר ב-עולם, שיכול לענות לך על כל השאלות ולתת לך את המקסימום מידע שתצטרך על טרנטולות והוא בעברית.
http://www.2all.co.il/Web/Sites/the_tarantula_pit/DEFAULT.asp
:D
תודה רבה.

אני בקרוב מאוד ארכוש טרנטולה+טרריום ואשתף אותכם בתמונות. :D
Beno Mosko- למה סתם להטעות משתמשים? 800 ש"ח, זה מוגזם מאוד.
Doron sinay- לך תקנה טרנטולה בייבי מסוג שתבחר, במילא בהתחלה מגדלים אותה בכלי קטן כמו של רטבים, ולאט לאט מגדלים את הקופסאות, אחרי שהיא תיהיה גדולה מספיק תרכוש אקווריום קטן מפלסטיק או טרריום במידות שיתאימו לטרנטולה.
לדעתי טרריום כזה צריך לעלות לא יותר מ100-150 ש"ח גג, ואם אתה קצת מוכשר אתה יכול לבנות כזה לבד בהרבה פחות.
עמית
עמית
ZimerBeno Mosko- למה סתם להטעות משתמשים? 800 ש"ח, זה מוגזם מאוד.
Doron sinay- לך תקנה טרנטולה בייבי מסוג שתבחר, במילא בהתחלה מגדלים אותה בכלי קטן כמו של רטבים, ולאט לאט מגדלים את הקופסאות, אחרי שהיא תיהיה גדולה מספיק תרכוש אקווריום קטן מפלסטיק או טרריום במידות שיתאימו לטרנטולה.
לדעתי טרריום כזה צריך לעלות לא יותר מ100-150 ש"ח גג, ואם אתה קצת מוכשר אתה יכול לבנות כזה לבד בהרבה פחות.
עמית
למה לא לקנות משהו של אקזוטרה ב400 ש"ח למשל + טרנטולה שזה עוד 100-150 שקל+ כבול שזה עוד 20 ש"ח + איזה עיצוב קטן שגם עולה איזה 50 + אוכל...קיצר זה יכול להגיע ל800 בשקט.

תסתפק אתה בבינוניות, אם אני משקיע במשהו אז משקיע, תן אתה לטרנטולה לגדול בפלסטיק שמתבלה אחרי שנתיים.
פלסטיקות עושות את העבודה מצויין 😛 יש ציוד שמאוד קל לאלתר, וזה יכול לחסוך הרבה כסף..
בעיקרון עדיף לך לקנות משהו למתחילים, כמו שנאמר, ולא ללכת ישר על הכי גדולה, משהו שגם יתאים לך יותר ולא יהיה תוקפן וגם מבחינת מחיר יהיה זול יחסית, בכל זאת, אם אחרי כמה זמן תגלה שזה לא בשבילך 😛 ..

תריץ חיפוש של השמות האלה בגוגל:

B. albopilosum
B. boehmei
B. emilia
B. smithi
C. cyaneopubescens
G. aureostriata

סוגים שיתאימו למגדל מתחיל.. ובתור בייביס גם לא יהיו יקרים כל כך.

בהצלחה
מסכים עם עידן,
בכל מקרה גם אם בסוף ההוצאה תגיע ל800 ממש אין מה להשקיע זאת בהתחלה, ההשקעה הראשונית כולל הטרנטולה לא אמורה לעבור את ה200-250 ש"ח.
עמית
עמית