ניאון ושרימפסים

אמא של חבר שלי טוענת שלשרימפסים ולדגי הניאון מזריקים חומר כימי שגורם לצבעים הבוהקים שלהם ואז מרבים אותם והחומר הזה תורשתי כמו מחלה ושבטבע הם לא כאלה ניסיתי לשכנע אותה שזה לא נכון אבל היא לא מעמינה וכרגע גם אני לא בטוח אז הם יפים מטבעם או שהמדע עשה גם את זה?
תודה מראש :D

http://www.leopardgecko.com/leopardgeckos.html
למי שיודע לקרוא אנגלית:http://iansvivarium.com/index.php מומלץ+++
ישנם דגים שמזריקים להם צבע!
יש מולים שמזריקים להם צבע בצורת לב ! ועוד מספר סוגים בכולם מבחינים מיד אם הזריקו צבע או לא!

לדגי הניאון והשרימפסים לא מזריקים צבעים !

להזריק צבע לדג זה דבר נורא והיום חנויות שמכבדות את עצמם לא מקבלות סחורה כזו .

מאחר ואני רואה שאתה אוהב זוחלים.
זה כמו להזריק צבע זוהר ללטאה כדי שתהיהי "יפה" כביכול .!
gandalf
לא לכל השרימפסים אך מי מה שאני יודע קיים מספר מועט של מינים שאכן עברו מוטציה על ידי בני האדם ..
ישנם הכלאות כאלו ואחרות !
בין סוגי השרימפים!
למשל שירמפ דבורה נוצר מערבוב של שני שרימפסים .!
זאת הכלאה! אין פה שום סיכון בבעל החיים . ...
בכלבים לדוגמא ..
יש הכלאות בן עשרות סוגים
אם לא הבנתה תמושג הכלאה זה ערבוב בין שתי סוגי שרימפים עד שנוצר זן חדש.
חצי מפה חצי מפה .

nirger
שאל למעלה על הזרקת צבעים לדגים ושרימפסים זה דבר אחר לגמרי .
gandalf
נא לא לנהל בפורום תחרויות השתנה לרוחק ומי יודע יותר ממי
בברכה,ההנהלה
היום כימעט רוב הציקלידים מזריקים להם צבעים בגוף שלהם ועושים כול מיני "ציורים" עליהם. זה ממש נורא ולא מכובד, תנסה לא לקנות דגים אלה. מכיוון שצבעם אחרי תקופה לא ארוכה נעלם.

קרוב לביתי יש חנות של דגי נוי שרוב הדגים עברו הזרקה. זה דבר נורא, תאר לך שמזריקים חיה אחרת כגון נחש לטאה.

אל תקנה את הדגים הללו.

:)
מזריקים לציקלידים?
לאיזה סוגים(חוץ מדג תוכי שהוא גם לא ממש ציקליד)?
אולי אתה מתכוון שנותנים להם מזון שעשיר בהורמון זכרי שגורם להם להבליט את הצבעים אבל אין צורך להזריק לציקלידים, הם מאוד צבעוניים וססגוניים בלי שום הזרקה.

מרבית דגי הנוי מוזרקים?
מזריקים כמעט רק לקריסטלים, ואלמנות צבעוניות (ברשימת הדגים שקיבלתי השבוע ראיתי גם גמבוזיות מוזרקות אבל עוד לא ראיתי את הדג וגם לא אראה אצלי לעולם, אולי בחנות חיות אחרת 😈 ) וכמו שנאמר, חנות חיות שמכבדת את עצמה, לא מחזיקה כאלה דגים וחובב דגים רציני לא יקנה/יגדל כזה דג (הערת אגב, הצבעים החדשים והמדהימים של זברות אינם הזרקה).

לאחרונה יש גם משהוא חדש שנקרא, ציור בלייזר.
לא מדובר בצביעה בהזרקה אלא בציור על גוף הדג בעזרת לייזר (לבבות,משולשים ריבועים ולרגל יום העצמאות היו גם דגי תוכי עם מגן דוד עליהם) וההתיחסות אליו צריכה להיות כמו צביעה בהזרקה.
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
כמו בגירה גם אני לא ראיתי ציקלידים מוזרקים ..
אם זאת יכול להיות שהיופי הטבעי של הדגים לא ברור לך ואתה רק חושב שזאת הזרקה!
למשל הדגים של אגם טכניקה יפים וזוהרים..
אבל הכל טבעי !
לא כל דג יפה וזוהר ישר צבוע .
יש דגים שזה טבעי אצלם !
gandalf
אני מצטער על ההקפצה, אבל הרגשתי שאני חייב להגיב על זה.
ניר, אם יזריקו לך לתוך היד צבע שיכחיל לך את היד, האם פתאום זה יעבור לילדים שלך?
החומר הכחול אינו נמצא בגנים שלך. כן, הוא נמצא בגוף שלך, אבל הוא לא משתלב בשום דרך שהיא בDNA שלך ולא יקרה מצב שהילדים שלך יוולדו עם יד כחולה, או רגל כחולה, או בטן כחולה וכן הלאה.
כמו שציינו, קורה שהאדם מתעלל בבעלי חיים ומזריק להם חומרים, חומרים אלו דוהים בתוך כמה חודשים עד שנה ומתקבל הצבע האמיתי שלהם. רבים מהם מתים במהלך התהליך, אבל השאר שורדים וגדלים כראוי ועם הזמן גם מקבלים את צבעם המקורי.
אני קצת מתפלא מהטענה של אמא שלך.......