קטעי מידע ותיאור בעלי חיים שונים

התמונות נלקחו מאתר: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%93_%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%99

הַנָּדָל הָאַרְסִי

לַנָּדָל הָאַרְסִי יֵשׁ אַרְבָּעִים רַגְלַיִּם, כְּדֵי שֶיּוּכַל לָנוּעַ בַּחוֹלוֹת - אֵזוֹר בּוֹ הוּא חַי. הוֹדוֹת לְאַרְבָּעִים רַגְלָיו יוֹרֵד הַלַּחַץ עַל הַחוֹל, וְכַך הוּא יָכוֹל לְהִתְקַדֵּם מִבְּלִי לִשְקוֹעַ. הַנָּדָל נִזּוֹן בַּטֶּבַע מֵחֲרָקִים שׁוֹנִים וּמִלְּטָאוֹת. לִפְעָמִים, הוּא נִזּוֹן גַּם מִצִּפֳּרִים קְטַנּוֹת.
לַנָּדָל יֵש שְׁתֵּי רַגְלַיִּם קִדְמִיּוֹת אֲדוּמוֹת, שֶׁהֵן רַגְלֵי אֶרֶס, אוֹתָן הוּא נוֹעֵץ בְּטַרְפּוֹ וְכָךְ מְמִית אותוֹ.
בְּמֶשֶׁךְ הַיּוֹם מִתְחַבֵּא הַנָּדָל בַּחוֹלוֹת מִתַּחַת לְאֶבֶן, וּבַלַּיְלָה הוּא יוֹצֵא לַטֶּרֶף. לִפְעָמִים נִכְנַס הַנָּדָל לַבָּתִּים וְאַז יֵשׁ הַרְגָּשָה לֹא נְעִימָה. אֵין לִתְפֹּס אֶת הַנָּדָל בַּיָּד אֶלָא לְסַלְּקוֹ וּלְהַרְחִיקוֹ בְּעֶזְרַת מַקֵּל אוֹ אֶמְצָעִי אָחֵר.

הַנַחֲלִיאֵלִי

בְּרֵאשִית הַסְּתָו רוֹאִים בְּאַרְצֵנוּ לְהָקוֹת גְּדוֹלוֹת שֶל נַחֲלִיאֵלִים.
הַנַּחֲלִיאֵלִי הִיא צִפּוֹר קְטַנָּה בַּעֲלַת זָנָב אָרֹךְ, וְסִּנָר שָחוֹר עַל הֶחָזֵה שְלָהּ. בְּאַרְצָהּ הִיא מְקַנֶּנֶת לְיַד נְחָלִים, וּמִכָּאן שְמָהּ - נַחֲלִיאֵלִי.
הַנַּחֲלִיאֵלִים מַגִּיעִים לְאֶרֶץ יִשְרָאֵל מֵאַרְצוֹת הַצָּפוֹן הַקָּרוֹת, וּבִלְהָקוֹת גְּדוֹלוֹת עוֹבְרִים עַל פְּנֵי אֲרָצֹות וְיַמִּים. הֵם נִמְצָאִים בְּאֶרֶץ יִשְרָאֵל בְּמֶשֶךְ כָּל תְּקוּפַת הַחֹרֶף, כִּי הַחֹרֶף בְּאַרְצֵנוּ חָם יוֹתֵר מֵאֲשֶר הַחֹרֶף בְּאַרְצָם. בַּחוּש הַטִּבְעִי שֶלָּהֶם הֵם מְנַוְּטִים אֶת דַּרְכָּם אֵלֵינוּ. בְּרֵאשִית הָאָבִיב חוֹזְרִים הַנַּחֲלִיאֵלִים לְאַרְצוֹת מוֹלַדְתָּם, וְהֵם יָשוּבוּ לְאַרְצֵנוּ בַּסְּתָו הַבָּא.

דַּג הָרֵאוֹת

כַּיָּדוּעַ, הַדָּגִים חַיִּים בַּמַּיִם וְיֵש לָהֶם זִימִים, שֶבְּעֶזְרָתָם הֵם נוֹשְמִים בַּמַּיִם וּכְשֶמוֹצִיאִים אוֹתָם לָאֲוִיר הֵם מֵתִים. לֹא כָּך דַּג הָרֵאוֹת שֶשְּמוֹ הוּא פְרוֹטוֹפֵטְרוּס. הַפְּרוֹטוֹפֵטְרוּס הוּא אַחַד הַיְּצוּרִים הַנְּדִירִים וְהַמְעַנְיֵנִים בָּעוֹלָם כֻּלּוֹ. לְדַג הָרֵאוֹת יֵש מְעַט זִימִים וְגַם רֵאוֹת, מִשּוּם שֶבְּנֵי מִנּוֹ שֶל הַפְרוֹטוֹפֵטְרוּס חֲיִּים בָּאֲגָמִים הָרְדוּדִים שֶל אַפְרִיקָה, וַאֲגָמִים אֵלּוּ מִתְמַלְּאִים בְּמַיִם רַק בְּעוֹנַת הַגְּשָמִים. לִקְרַאת הָעוֹנָה הַיְּבֵשָה, כַּאֲשֶר הַמַּיִם בַּאֲגָמִים מַתְּחִילִים לְהֵעָלֵם בִּמְהִירוּת נִבְהֲלִים הַדָּגִים וּמְנַסִּים בְּכָל כּוֹחָם וּבִדְרָכִים שוֹנוֹת לִבְרֹחַ וְלִמְצֹא מַחֲסֶּה בְּמִקְוֵי-מַיִם עֲמֻקִּים וּבִנְחָלִים.
אַךְ, לְמַרְבֵּה הָעֶצֶב, רַבִּים אֵינָם מַצְלִיחִים וּמוֹצְאִים אֶת מוֹתָם בָּאֲגָם הַמִצְטַמֵּק. דַּג הָרֵאוֹת אֵינוֹ בּוֹרֵחַ וְאֵינוֹ מֻדְּאָג, שֶכֵּן הוּא שוֹקֵעַ בְּנַחַת לַבּוֹץ בְּקַרְקָעִית הָאָגָן, מִתְכַּרְבֵּל בְּחָלָל קָטָן שֶאוֹתוֹ הוּא יוֹצֵר סְבִיב גּוּפוֹ, וּמַפְרִיש רִיר רַב עַד שֶהוּא נִרְאֶה כְּמוֹ פְּקַעַת שֶל גֹּלֶם. כָּאן הוּא נִרְדַּם עַד לְתֹם עוֹנַת הַיֹבֶש, חֲצִי שָנָה, שָנָה שְלֵמָה וְלִפְעָמֵים אֲפִלּוּ שָלֹש שָנִים. כָּךְ דַּג הָרֵאוֹת יָכוֹל לְהַמְשִיךְ וּלְהִתְקַיֵּם בִּמְקוֹמוֹת וּבִתְנָאִים שֶבָּהֶם אַף דָּג אָחֵר אֵינוֹ מְסֻגָּל לִחְיוֹת, וְזֹאת כַּמּוּבָן מִפְּנֵי שֶהוּא נוֹשֵם בְּדִיּוּק כַּמּוֹנוּ.

הָאַלְבֶּטְרוֹס

מֵעַל הַיָּם הַדְּרוֹמִי הַסּוֹעֵר הַמַּקִּיף אֶת יַבֶּשֶת אַנְטַארְטִיקָה, חָיָה הַצִּפּוֹר הַמְּעוֹפֶפֶת הַגְּדוֹלָה בְּיוֹתֵר בָּעוֹלָם – הָאַלְבֶּטְרוֹס.
בְּעֶזְרַת מוֹטַת – כְּנָפַיִּים שֶל שְלוֹשָה וָחֵצִי מֶטְרִים, מְרַחֵף הָאַלְבֶּטְרוֹס מֵעַל הַיָּם הַסּוֹעֵר וְעוֹבֵר מֶרְחַקִּים אַדִּירִים מִבְּלִי לִרְאוֹת כְּלָל יַבָּשָה בְּמֶשֶךְ חדָשִים וְשָנִים.
כִּמְעַט אֶת כָּל חָיַיו הוּא מְבַלֶּה בַּיָּם: הוּא יָשֵן עַל פְּנֵי הַמַּיִם וְנִזּוֹן בְּעִקָּר מִתַּמְנוּנִים שֶאוֹתָם הוּא צַד בְּעֶזְרַת מַקּוֹרוֹ הַגָּדוֹל.
לַמְרוֹת הַמֶּרְחַקִּים הָעֲצוּמִים שֶהוּא עוֹבֵר, הוּא יוֹדֵעַ לָשוּב בְּדִיּוּק מֻשְלָם לַמָּקוֹם שֶבּוֹ הוּא נוֹלַד, כְּדֵי לְגַדֵּל שָם גּוֹזָל בּוֹדֵד פַּעַם בִּשְנַתָּיִּם. זוֹ גַּם הַסִּבָּה הַיְּחִידָה שֶבְּעֶטְיָּהּ הוּא מַגִּיעַ לַיַּבָּשָה.
בְּנֵי הַזּוּג נִשְאֲרִים נֶאֱמַנִּים זֶה לַזֶּה כָּל יְמֵי חֲיֵּיהֶם, וְהֵם נִפְגָּשִים לְיַד הַקֵּן שֶאוֹתוֹ בּוֹנֶה הַזָּכָר. שָנָה שְלֵמָה תַּעֲבֹר מֵהַטָּלַת הַבֵּיצָה עַד שֶהַגּוֹזָל יִפְרֹשֹ אֶת כְּנָפָיו וְיֵצֵא לְדֶּרֶךְ אֲרֻכָּה מֵעַל הַיָּם הַסּוֹעֵר. בְּמֶשֶךְ הַשָּנָה הַזּוֹ מְחַלְּקִים בֵּינֵיהֶם בְּנֵי הַזּוּג אֶת הַמַּטָּלוֹת שֶל גִדּוּל הַגּוֹזָל, הַדְּגִירָה עַל הַבֵּיצָה, הַהֲגַּנָּה עָלָיו וְהָאֲכָלָתוֹ.
מֵאַחַר שֶהָאַלְבֶּטְרוֹס מְקַנֵּן בְּאִיִּים בִּלְתִּי מְיֻשָּביִם, הוּא אֵינוֹ פּוֹחֵד כְּלַל מִבְּנֵי אָדָם, וְנִתַּן לְהִתְקָרֵב אֵלָיו וְאַף לַגַּעַת בּוֹ מִבְּלִי שֶיִּבְרַח אוֹ יִתְקֹף.

לוקט ונערך ע"י אמי
800px-Scolopendra_cingulata_-_D7-08-2291.jpg800px-Australian-Lungfish.jpg250px-Albatros_ceja_negra_-_paso_drake_-_noviembre_2005.jpg
מה זה, מאיפה זה ? למה אין קרדיט
בלי לדעת מאיפה מקורות המידע ההודעה תימחק בעוד 24 שעות.
Copy Writerמה זה, מאיפה זה ? למה אין קרדיט
בלי לדעת מאיפה מקורות המידע ההודעה תימחק בעוד 24 שעות.
אמא שלי ערכה וליקטה את החומרים לפני כמה שנים איך אתה רוצה שאתן על כך קרדיט?
כל עוד אין קרדיט מבחינתי החומר נלקח ממקור ברשת ללא אישור

אתה חייב לציין משהו.

למה זה מנוקד ?
זה מנוקד מאחר ואמי מורה והיא ערכה את החומר לטובת בית הספר בו היא מלמדת ולכן החומר מנוקד
והנה הוספתי לה קרדיט
אם "אמי" זה ההערכה שלך אליה אז סבבה.........
אני הייתי רושם את שמה המלא והתפקיד והנסיון
Copy Writerאם "אמי" זה ההערכה שלך אליה אז סבבה.........
אני לא מבין מה יש לך נגדי?
אתה מחפש מה לא בסדר במה שאני כותב?
ככה נראה לי לנכון לכתוב
o.r
Copy Writerאם "אמי" זה ההערכה שלך אליה אז סבבה.........
אני לא מבין מה יש לך נגדי?
אתה מחפש מה לא בסדר במה שאני כותב?
ככה נראה לי לנכון לכתוב
סלח לי אבל אין לי נגדך כלום אם זה מה שהבנת ממני, עוד תכיר אותי.
פשוט אני אוהב שתחום האחריות שלי (פורום מאמרים וכתבות) יראה מסודר נקי ויפה.

אם לא הבנת למה כתבתי לך את מה שכתבתי אז עזוב אני לא התווכח איתך
העיקר שהמידע לא נלקח בצורה לא חוקית וזה מה שחשוב

בכל מקרה אל תסטה מנושא ההודעות בפורום, זאת אומרת שהודעות לא רלוונטיות לנושא השרשור ימחקו.
אפשר לדבר בפרטי.
בהחלט נוכחתי לדעת שאתה בחור רציני
אני בהחלט מבין את האחריות והרצון שהחומרים יהיו עם "אבא ואמא"
אך תאמין לי שאין בכוונתי לפגוע בפורום ,עוד תכיר אותי, ולהפך אני מאד אוהב את הקהילה ומחכים מאד ממנה
אני מקווה שהדברים יתבהרו ואני שוב מתנצל אם פגעתי בפורום או בך
מקווה שנמשיך ונהנה מהפרויקט המדהים הזה ולא יהיה צורך בהערות אך נרבה בהארות
תודה לך והמשך יום טוב