בקשה - הכל לגבי איגואנות

לא מזמן קניתי זוג X2 איגואנות צעירות יחסית. בסביבות ה45 - 50 ס"מ כולל הזנב זהוא גודלם כרגע .
-אחת X1 חיה בטרריום שי אורך60 על גובהה45 על 45רוחב
-השניה X2 על 50אורך 75 גובהה 30 רוחב
-עם טמפרטורה של 29 - 31 מעלות בצדדים החמים.
-טרריום הגבוהה מצע ציפסי עץ בגובהה 45 ס"מ במבוק גדול חלול בקרקע ומחבא מאחורי שיחים מפלסטיק קופסא עם צמר גפן וחור קטן ליצירת לחות.
-טרריום שני הארוך יותר שיחים מפלסטיק בפינות האחוריות למחבא וקופסא מעץ.חצי מצע כבול חצי מצע terra-bark מפל מים ללחות מדיום אקזוטרה .
-אין תאורה רק תאורה רגילה של החדר חצי מיום ביממה 12 שעות בערך .
-
וריציתי לדעת אם אפשר לשכן אותם באותו טרריום אם כן אז איך ואיזה גודל של בית הם צריכות ואם לא אז איזה גודל טרריום לאיגואנה יחידה ( איך לעצבו מבחינת ענפים מחבואים וכל מה שצריך בישביל שהאיגואנה תרגיש הכי טוב! ).
רציתי גם לדעת אם יש אפשרות לאלף או להרגיל את האיגואנה להחזקה ולמגע יד אדם . איך עושים מה עושים אין לי אפילו קצה חוט להתחיל לדעת איך ???
ומה התנאים החשובים ביותר לאיגואנה בטרריום מה חשוב שיהיה לה בישביל שתתפתח טוב ושהיאלא תסבול ותהיה מאושרת מהתנאים!
(כגון תאורה מתאימה חום תזונה נכונה במידה ואין תאורת פולספקורם ובעיות אחרות שיכולות להיות למגדל הישראלי חסר האמצעים המדויקים כמו שיש בחו"ל וכו...)
לגבי המדריך בפורום! המדריך בסדר.
אבל לא מספיק בכלל בישביל איגואנה אני חושב שהיא חיה יותר מסובכת לגידול ולכן אני מבקש בבקשה בבקשה מי שיכול לכתוב ולפרט איך ומה לעשות בישביל שהאיגואנות שלי יצאו פריטים ברמה הכי גבוהה שאפשר להגיע עם איגואנה
תודה רבה רבה למי שיתן מזמנו לתת לי דגשים וכו... !!!

ברוך הבא ותתחדש על האיגואנות.

הנה דף גידול שיעזור לך בפרטים הראשוניים.
/forums/topic/11752

קרא אותו בעיון ואם נשארו שאלות ללא מענה לאחר הקריאה אתה מוזמן לבצע חיפוש בפורום, יש המון מידע על איגואנות.

אם גם אחרי קריאת החומר בחיפוש ישארו שאלות ללא מענה, אתה מוזמן לשאול כאן.
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
תכלס היית צריך לברר את כל הדברים האלה טוב טוב לפני שקנית את האיגואנות. אבל מהשאלותיך ניתן להבין שיש לך נכונות לגדלן כראוי.

אם יש לך שאלות אשמח לענות :wink:

בהצלחה!
קודם כל תחדש ובהצלחה..
בקשר לטרריומים הם ממש קטנים לא לבאס או משו אני אומר בשביל האיגואנות שלך אם תוכל תימכור את הטרריומים האלה ותיקנה להם אחד גדול אצל זגג..וכמובן אתה צריך גם לדאוג לנורת UV לזוחלים טרופיים המנורה ניקראת ככה:
exo terra repti glo 5.0 uvb
זאתי הכי מומלצת לדעתי(למרות שיש יותר יקרות)
אתה יכול לקנות אותה פה באתר יש כאלה שמוכרים..
אתה יכול להיכנס גם באתר שלי יש המון מידע על איגואנות..
האלבום שלי:
1.היתי רוצה לדעת איזה עוד ציוד אני צריך להשלים לה כדי שהיא תהיה במצב הכי טוב שיש ( רשמתי איזה ציוד יש לה עד כה ואיזה תנאים . חום גודל טרריום תזונה של עלי ביבי פירות אבקת D3 סידן וויטמינים מה עוד צריך להוסיף כדי לתת לה תזונה מושלמת ?! ובאיזה תדירות כמה פעמים ביום וכו ...) 3. כדי שהפרט יצא נוח ויתרגל לבני אדם איך אני מגדל אותה בצורה הכי חכמה שתוכל להתרגל לבני אדם ולשבור את האופי הפחדני והחששני של האיגואנה שלא תהיה מזיקה לבני אדם ביום בו תהיה בגודל שיכול לעשות נזק.

2.היתי מעונין לפירוט של תשובות מפורטות בקשר לטיפול ולתנאים שהן צריכות בבקשה לכל מקרה שיהיה יש לי את רוב הדברים הנחוצים אני רק צריך הכוונה ומשמה שלומם יהיה רק טוב לכן אני שואל ומפרט כמה שצריך בישביל התנאים שלהם...

תודה רבה לכל מי שיוכל לעזור !

קודם כל אם אתה רוצה לאחסן את שתיהם אתה צריך טרריום יותר נכון כלוב טרריום בגודל של אזה 3 מטר ורוחב וגובה כמה שיותר אבל לא פחות ממטר וחצי.. כל שאר הדברים נימצאים אצלי באתר בגידול איגואנות..
האלבום שלי:
תודה רבה על המדריך באתר שלך באמת מדריך טוב ותודה לכולם שוב! ...

1. מה זה אומר שאיגואנה חופרת במצע של הטרריום שלה ???

2. רציתי לדעת עוד משהוא על האיגואנה דחוף בבקשה !!!
-מה זה אומר אם אני בא להרים את האיגואנה והיא לא בורחת מהתנועה של היד שלי שבאה לתפוס אותה..
ורק אחרי שאני מחזיק אותה והיא נמצאת ביד שלי כמה שניות עד כמה דקות במצב סטטי בלי לנסות לברוח בלי לבחון יותר מידי את הסביבה (כאילו היא כמו צעצוע ממש בקושי זזה) בהתנהגות שלה...
-ופתאום היא מתחילה לפרפר ולנסות לברוח בטירוף ואם אני משחרר אותה בתוך הטרריום היא רצה לכל כיון מעיפה את המצע מרוב פרפור נתקעת בדפנות עם הפרצוף שלה בשיא הכוח! בלי לדפוק חשבון
-ופתאום אם אני ינסה לגעת בה אחרי שהיא כבר הפסיקה לזוז אחרי סוף הפרפור. היא שוב פעם תעוף לכל כיון ותתחיל להיתקע בדברים בלי חשבון פשוט נתקעת בהכל היא מסוגלת לקפוץ מהידים שלי אפילו עם אני עומד על מקום גבוהה לא מפחדת מגובהה בזמן הפרפור ! ( שלא כמו האיגואנה הבריאה שלי שכן מפחדת וכן מחשבת גובהה... )
ושאני מחזיק אותה ביד ורואה שהיא לא יכולה לזוז כי אני נועל אותה בקצת לחץ רק אז היא נרגעת וחוזרת למצב של כמעט אי תזוזה.
אותה איגואנה גם לא אוכלת שאני שם לה חסה מול הפנים או כל ירק אחר ( שלא כמו איגי שברגע ששמים לה אוכל היא אוכלת)
היא נמצאת בטרריום חדש 60 על 45 על 45 של אקזוטרה עם מנורה של אקזוטרה 5.0 טרופית
המצע שלה זה פורסטבארק וכאבול
טמפרטורה של 27 מעלות בערך
אף פעם לא ראיתי אותה הולכת בטרריום היא לא זזה מהמקום שלה ימים אפילו ...
אני עושה לה אמבטיות לפעמים והיא שוחה רק שנוגעים בה לפעמים עוצמת עניים שהיא במים ואם אני יעשה לה גלים היא תתגלגל במים כמו גופה ( עקב החוסר תזוזה הקבוע שלה . או שהיא משחקת אותה כמו חיה מתה מרוב פחד אני לא יודע )
אני באמת לא יודע עוד איזה פרטים לתת שיעזרו פה לאנשים לעזור לי להבין במה היא חולה או מה יש לה ??

מי שיכול לעזור תודה רבה רבה !!! זה דחוף....!!!

אוקי ההיתנהגות של האיגואנה שלך היא טיבעית לגמרי היא מפחדת וכל זה אתה צריך להתחיל להרגיל אותה אלייך זה יקח קצת זמן ואתה תיצטרך לפנות בשבילה קצת יותר זמן כי זה דיי תהליך לעשות את זה.. אני ממליץ לך להחזיק אותה ביד ללטף אותה בעדינות להראות לה שאתה לא תעשה לה כלום(חשוב לא משנה מתי תמיד שאתה בה לגעת בה או להרים אותה חשוב שזה יהיה בתנועות איטיות) אחרי כמה זמן תחפש אזה חדר קטן בבית תשחרר אותה ותתחיל לשחק איתה שהיא משוחררת גם אם היא תיברח ותיתפרע אין מה לעשות זה תהליך שלוקח זמן ואתה תיצטרך סבלנות, בקשר לטרריום אמרתי לך כבר הוא ממש קטן בשביל איגואנה וגם הטמפרטורה שם נמוכה יחסית הטמפרטורות צריכות להיות ככה:
אזור חם 26-34
אזור קר 23-26
המנורת UV צריכה לפעול עד 12 שעות ולא פחות מ7.
חשוב מאוד שתידאג לה לטרריום חדש גדול ומרווח.
בקשר לזה שהיא לא אוכלת זה יכול להיות כמה סיבות.

1. פחד.
2.חוסר ויטמינים.
3.חוסר בתאורת הUV שמתוכה יש את קרינת הUVA שזה גורם להם להיות יותר ערניים ובעלי רעב גבוה יותר.
4.טמפרטורה לא סדירה.
ואל תיתן לה יותר חסה אין בזה שום דבר מועיל מומלץ לתת חסה מתי שהיא תיהיה מאובקת באבקת קלציום..
בקיצור עם יש לך עוד שאלה אז תישאל חח..
האלבום שלי: