רעיון נחמד שחשבתי עליו היום...

יש לי פלסומה זכר מעל שנה, ותמיד הייתה לי בעיה להאכיל אותו ברסק פירות. תמיד הייתי לוקח כלי קטן (פקק של בקבוק בד"כ), שם בו קצת גרבר קנוי, מניח על התחתית בטרריום ומחכה שהוא יאכל, אבל משום מה תמיד היה נראה שהוא פוחד לרדת לאכול מהרצפה. כנראה שזה לא טבעי בשבילם. תמיד כשרואים באינטרנט תמונות של פלסומות בטבע הן תמיד אוכלות או מתוך פרחים, או מתוך פירות שנשארו על העץ והתחילו להירקב...
אז התחלתי לחשוב איך אני יכול להגביהה את האוכל ע"מ שיאכל ממנו, אבל באופן כזה שאני אוכל להוציא אותו אחרי כמה שעות, כי בתנאים של לחות גבוהה וטמפרטורה נוחה כמו שיש בטרריום, ריקבון מתפתח מהר מאוד.

אז...לקחתי פקק של בקבוק, והצמדתי אליו חתיכה קטנה של סקוטש (צמדן).JPG וחתיכה נוספת של סקוטש הצמדתי לרקע של הטרריום, במקום קרוב למחבוא של הפלסומה .JPG וזהו בערך! משום שהגרבר המוכן שאני משתמש בו הוא די סמיך, זה אפשרי לתלות את הפקק בצורה מאונכת, והוא לא נוזל, במיוחד אם מערבבים בו קצת אבקת סידן. לפלסומה הגודל הזה אידיאלי משום שגם ככה הן לא אוכלות הרבה.
לקרסטדים לדוגמא, הייתי חושב על כלי בעל קיבולת יותר גדולה .JPG
ומזוית אחרת (מי שיתאמץ יוכל לראות את הפלסומה מתחבא מאחורי העלה הרחב)2.JPG ועל בסיס אותו רעיון גם הנמנמן יהנה מגרבר "תלוי" .JPG
רעיון מדהים ומאד מקורי! אני בהחלט הולך להישתמש בו למצוייצת שלי בקרוב! תודה!
עמית ברמק
האלבום שלי-
מעולה אני שמח לשמוע :wink:
ד"א שכחתי לציין שהבחירה בפקק לבן היא מכוונת. כדאי להשתמש בפקק בצבע בהיר, כדי שהחיה לא תצטרך הרבה זמן כדי להתרגל לנוכחות שלו בטרריום.
האידיאל זה להשתמש באותו חומר שממנו עשוי הרקע. מי שעושה רקע לטרריום- כדאי לקחת את זה בחשבון :)
רעיון יפה. אכן רצוי למקם את כלי האוכל של הפלסומות מעל הקרקע.

פיתרון נוסף הוא להדביק בעזרת סיליקון מדף קטן לדופן הטרריום, וכך גם אפשר למקם את הפקק בצורה אפקית.
יוסי זה כבר הודעה ישנה שנייה שאתה מקפיץ וכבר הזהירו אותך.. זה אזהרה ראשונה.