בניית ארונית זוחלים בעלות מצומצמת – מדריך

את הארון אפשר להכין מכל ארון ישן או לבנות מסגרת של ארון בצורה ובגודל שתרצו שהארון יהיה לצורך העניין אפשר למצוא כל מיניי ארונות ישנים אצל אלטעזכן וחנויות יד שנייה ממש בזול אני לצורך העניין ידגים את הבנייה על ארון שמצאתי זרוק ליד הפח שמול ביתי בניקיונות פסח. בארון שמצאתי יש שלושה תאים נתחיל!

הכלים הדרושים
מקדחה,ג'קסון,מברגה,משייפת עץ והרבה מסמרים וברגים וכמה קרשים להוספה של תמיכות או מסגרות

ארון

פירוק הארון ממסילות וברגים

לנקות את הארון מכל הלכלוך
כדיי שיהיה נוח לעבוד על משטח נקי ויפה

קדיחת חור מאחורי הארון להכנסת חשמל
חשוב להכין חור שדרכו תוכלו להכניס כבליי חשמל אם תרצו למשל בעתיד להתקין תאורה בטרריום שלכם ולהכניס את כבל החימום יש לקדוח את החור בגודל של כבל חשמל רגיל צריך לשים לב שהחור לא יהיה גדול מידיי ואז הזוחל עלול להימלט ממנו!

יצירת פתח אוורור לזוחל
צריך לבנות פתח אוורור לזוחל כדיי שיהיה לו אוויר נקי וטרי כל הזמן לצורך העניין אני מסמן בצד הארון איפה שאני רוצה שימוקם הפתח קוים באורך של 10 ס"מ בשביל לנסר אותם אחרי שסימנתי אותם אני קודם לי חורי התחלת עבודה כדיי להתחיל לנסר עם הג'קסון

סימנתי בקווים מודגשים ובכתב כי בתמונה זה שורטט עם עיפרון ולא ראו את זה בצילום

קדיחת חורים כדיי להתחיל ניסור עם ג'קסון

ניסור בעזרת הג'קסון והתוצאה מתקבלת לאחריה

התוצאה הסופית שלושה פתחים לשלושה תאים במקרה של הארון שלי לצורך העיניין.

שיוף הארון
מומלץ מאוד לשייף לאחר הניסור ובכלל את כל הארון כי אם תרצו לצבוע אחרי זה עדיף על משטח נקי נשתמש במשייפת עץ פשוטה

התוצאה הסופית העץ משויף ונקי משבבים בולטים

בניית רשת ומסגרת לפתח שבנינו
על מנת למנוע את בריחתו של הזוחל מפתח האוורור נשים רשת על הפתח

נחתוך עם קאטר חתיכת רשת בגודל הפתח הרצוי לצורך העניין 10 ס"מ אבל נשאיר עוד שני סנטימטרים נוספים בגלל שאנחנו הולכים לבנות מסגרת מסביב לרשת ולפתח אז לצורך העניין נחתוך את הרשת שתהייה בגודל 12 ס"מ

על מנת לבנות מסגרת שתתלבש על הרשת שבא על הפתח לקחתי לצורך העניין קרש וחתכתי אותו לחתיכות במידות של המסגרת שאני צריך

נחבר את המסגרות בעזרת מסמרים או ברגים

זה מה שמתקבל בסופו של דבר אצלי לצורך העניין זה שלושה מסגרות לשלושה פתחים של שלושה תאים

הרכבת גלגלים לארון
לא מחייב אבל רצויי להרכיב גלגלים בטרריום כדיי שהטרריום יהיה נייד כי הוא דיי גדול וכבד

התקנה פשוטה הברגת ברגים לגלגל דרך משטח העץ

התוצאה הסופית ארבעה גלגלים

הרכבת מסילות לדלתות הזכוכית

את המסילות מעץ אתם תצטרכו להזמין אצל נגר זה עולה בסביבות ה20-30 שקל לזוג המסילות חייבות לבוא בזוג שכן החריץ במסילה העליונה יהיה עמוק יותר מהחריץ במסילה התחתונה אפרט בהמשך

ראו שבמסילה השמאלית החריץ יותר גדול בסנטימטר מהחריץ שבמסילה מצד ימין בגלל ליצור מצב של שליפה החוצה של דלת הזכוכית מהמסילה. דלת הזכוכית יושבת על המסילה הימנית ובהרמה של הדלת היא נכנסת לסנטימטר הנוסף של המסילה העליונה ונשלפת מהמסילה התחתונה כל זה על מנת שתוכלו לשלוף את דלתות הזכוכית למטרת ניקויי הטרריום

נדביק את המסילות בעזרת סיליקון לדפנות הארון שלנו

התוצאה הסופית אצלי לצורך העניין הרכבתי שלושה זוגות של מסילות לשלושה תאים

הרכבת דלתות הזכוכית
את דלתות הזכוכית לטרריום יש להזמין אצל זגג לפי מידות אני הזמנתי לפי המידות אחרי שמדדתי את הגובה של התא בחישוב גובה המסילה ובחישוב הסנטימטר הנוסף של החריץ של המסילה העליונה ככה שיצא שגובה התא בארון שלי הוא 40 ס"מ אז הורדתי מזה את גובה המסילה שזה 3 ס"מ מה שהשאיר אותי עם 37 ס"מ ובחישוב גובה החריץ העליון שהוא 2 ס"מ והתחתון שהוא 1 ס"מ מה שמשאיר אותי עם 34 ס"מ זכוכית אז הזמנתי זכוכית בגובה של 34 ס"מ וברוחב 40 ס"מ הזמנתי זוג כי דלתות הזכוכית הם זוג והזכוכית צריכה להיות בעובי 4 מילימטר כי המסילה מיועדת לזכוכית 4 מילימטר

יש גם להזמין אצל הזגג ידיות מזכוכית לדלת הזכוכית זה לחתוך שני ידיות מזכוכית קצת יותר עבה מהזכוכית של הדלת שהיא 4 מילימטר לצורך העניין חתכתי 6 ידיות לשישה דלתות מזכוכית בשלושת התאים שבארון שלי

יש להכניס את דלת הזכוכית קודם כל למסילה העליונה ואחרי זה להחליק את הזכוכית לכיוון המסילה התחתונה

ש להדביק את ידיות הזכוכית על דלתות הזכוכית

התוצאה הסופית

צביעת הטרריום
אתם יכולים לצבוע את הטרריום שלכם בכל צבע שתרצו אני לצורך העניין השתמשתי בחום צבע אדמה!

התוצאה הסופית

סיום הטרריום התלת קומתי לזוחלים שלי
אחרי כמה שעות עבודה טובות הגיעה לסיומה העבודה. במאמר זה לא מציין הרכבת תשתית החשמל בטרריום כי לא כולם מעוניינים להתקין תאורה בטרריום או תשתית לצורך הכנסת מנורת חימום. וגם אני בתור חשמלאי במקצועי בין השאר מעדיף שלא לפרט אייך להרכיב את התשתית לבד כי מי שלא מבין בחשמל עלול להתחשמל אז אם תרצו להתקין תשתית חשמל בטרריום שלכם יש להיעזר בחשמלאי מוסמך

!!!התוצאה הסופית ביותר
הערות: היה אפשרות להשתמש במקום במסילות עץ במסילות אלומיניום והיה אפשר להגדיל את עובי הזכוכית מ4 מ"מ ל6 מ"מ אבל יש לציין זאת אצל הנגר שמכין את המסילות
net