אובדן תיאבון אצל מנומרת.

שלום, בחודשיים האחרונים המנומרת שלי לא נוגעת כמעט ובכלל בזאופובוסים שאני נותן לה (היא אכלה רק 2 בחודשיים האלה) וגם בצרצרים היא בקושי נוגעת, אבל אוכלת אותם לעיתים יותר קרובות. כלומר אם אני משאיר לה 5 צרצרים בטרריום ללילה, היא אוכלת רק אחד או שנים או כלום. זה מעולם לא קרה בעבר, היא תמיד הייתה אכלנית נהדרת שלא היו לה בעיות עם האוכל. מה קרה? היא אצלי כבר יותר משנה וחצי...

בעיקרון אני לא דואג יותר מדי כי היא בכל זאת אוכלת קצת והיא דבה רצינית. יכול להיות שנמאס לה פשוט מזאופובוסים וצרצרים? כי בקרוב יהיו לי תיקנים אפריקאים וזחלי משי לשם הגיוון.

תודה לעונים.
עמית ברמק
האלבום שלי-
היא לבד בטרריום.
לא שיניתי כלום.
היא לא מטילה.
עמית ברמק
האלבום שלי-
קודם כל תודה. אבל תגיד, יש לה כבר הרבה זמן תאורה בטרריום בשביל היופי. זו מנורת פלורסנט רגילה. יש מצב שזה פתאום מפריע לה? כי עד עכשיו זה לא כ"כ הפריע לה... אני יכול להעיף את המנורה אם זו הסיבה.

ועוד שאלה: עוד מעט אני מעביר אותה לטרריום גדול יותר, אז כמה זמן אני צריך לתת לה להתאקלם?

תודה.
עמית ברמק
האלבום שלי-
אם המנורה דולקת 24 שעות אז בהחלט חשוב לכבות אותה- מדובר בלטאה הצדה בלילה, nocturnal בלעז. היא זקוקה למעגלי יום ולילה כדי שהשעון הביולוגי יישאר מאוזן. אם יש אור כול הזמן, היא עלולה לסבול מסטרס.
לגבי הרגלה... את זה הייתי שואל בפורום לטאות. לא שאני חלילה מזלזל בד"ר רונן אך הוא עוסק בפאן הרפואי ולא בפאן הגידול. ובעוד שייתכן מאוד שהוא יודע את התשובה לשאלה, אין זה משהו שנלמד בהכרח בזמן הכשרה וטרינרית. כפי שרופא לווא דווקא ידע איך לטפל בתינוק בצורה האופטימלית.
המנורה דולקת ביום ומכובה בלילה.
עמית ברמק
האלבום שלי-

הנושא נעול, לא ניתן להגיב.