כיצד מומלץ להחליף את המים באקווריום ?

האקווריום בגודל 75 ס"מ פנורמי עם פילטר רגיל (אך איכותי)
האקווריום חדש.

פעם בכמה זמן מומלץ להעביר את הדגים, לרוקן את המים ולנקות את כולו ?
שמעתי שמומלץ לרוקן אחוז מסויים מהמים ולמלאות מחדש, פעם בכמה זמן ? כמה אחוז מהמים לרוק כל פעם ?

אשמח לכל המלצה או טיפ לאקווריום חדש ולמישהו חסר נסיון כמוני.

תודה רבה.
1) אתה יכול לציין גם את הגובה של האק' ואת הרוחב (מינימאלי/מאקסימלי)?
2) אף פעם לא להוציא את הדגים ולרוקן את כל המים - בכך אתה מחסל את כל הבקטריות שמפרקות חנקות.....
3) כל שבוע-10 יום תרוקן כ-10% עד 15% מנפח המים ותמלא אותם במים נקיים, שים לב לכך שכשאתה ממלא את המים החדשים שהם יהיו באותה הטמפרטורה של המים באק'.
~להב~1) אתה יכול לציין גם את הגובה של האק' ואת הרוחב (מינימאלי/מאקסימלי)?
2) אף פעם לא להוציא את הדגים ולרוקן את כל המים - בכך אתה מחסל את כל הבקטריות שמפרקות חנקות.....
3) כל שבוע-10 יום תרוקן כ-10% עד 15% מנפח המים ותמלא אותם במים נקיים, שים לב לכך שכשאתה ממלא את המים החדשים שהם יהיו באותה הטמפרטורה של המים באק'.

1. הגובה של האקווריום הוא 40 ס"מ הרוחב המינימלי הוא 25 ס"מ ומקסימלי 40 ס"מ ( במידה והבנתי אותך נכון) והרוחב הכללי של האקוורים ( לא העומק-רוחב) הוא 80 ס"מ פנורמי ( ולא 75 כמו שחשבתי)
2. טוב שאמרת לי את זה.
3. לאיזה כיוון עדיף לטעות ? אם אני מגיע למצב של שבוע 15 ס"מ שונה מאוד מהמצב של 10 ימים 10 ס"מ, עדיף להוציא יותר מים או פחות ?
איך אני יכול לשים לב שהמים שאני מוסיף הם באותו טמפרטורה ?
לא מספיק פשוט לקחת מי ברז ?

שאלה אחרונה - הפילטר שלי הוא 800 ליטר בשעה זה נחשב טוב מאוד ביחס לאקווריום הזה ?

שוב סליחה על כל השאלות ותודה רבה על העזרה !
פחות מיום אני נמצא בפורום והספקתי ללמוד הרבה מאוד דברים, שוב תודה !
האק' שלך הוא בערך 110 ליטר מים ברוטו.
כל שבוע תחליף 10 ליטר מים זה יהיה מצוייין.

שים תרמוסטט שמכוון לאותה הטמפרטורה כמו זאת שבמיכל במים שאותם אתה רוצה להוסיף.

הפילטר מצויין - איזה מדיות יש לך שם בפנים.
~להב~האק' שלך הוא בערך 110 ליטר מים ברוטו.
כל שבוע תחליף 10 ליטר מים זה יהיה מצוייין.

שים תרמוסטט שמכוון לאותה הטמפרטורה כמו זאת שבמיכל במים שאותם אתה רוצה להוסיף.

הפילטר מצויין - איזה מדיות יש לך שם בפנים.
מה המחיר של תרמוסטט ? ( מצטער שאני שואל כלכך הרבה לגבי המחירים, אני חייל והמצב הכספי שלי לא בשמים)

מצטער על הבורות, מה זה מדיות ?
מדיות זה מה שיש לך בתוך הפילטר.
תרמוסטט לאק' שלך לא אמור לעלות הרבה (עשרות שקלים). זה פשוט גוף חימום שמחמם לטמפרטורה ספציפית
~להב~מדיות זה מה שיש לך בתוך הפילטר.
תרמוסטט לאק' שלך לא אמור לעלות הרבה (עשרות שקלים). זה פשוט גוף חימום שמחמם לטמפרטורה ספציפית
בעניין התרמוסטט, כמו ששאלתי בדיוק השני, יש אתר שמוכר ציוד מהסוג הזה ?

בעניין המדיות, אין לי מושג, איך אני יכול לבדוק, ומה אני אמור לבדוק ?

שוב תודה על העזרה, עזרת לי הרבה.
תפתח את הפילטר ותראה מה יש בפנים. תציין גם את הסדר שלהם.
שפתחתי אותו בשביל לנקות היה ספוג אפור למעלה וספור אפור למטה.
צריך לפתוח במקום אחר ?
יש לך פילטר ספוג שמבצע סינון מכני של חלקיקים בגודל מסויים שנמצאים במים.
כשאתה רואה שזרימת המים מואטת בפילטר תפתח אותו ותנקה (רק באמצאות מים נקיים זורמים). כ-75%-85% מהליכלוך שסותם אותו . אל תנקה הכול - זה עלול לחסל לך הבקטריות!
טוב לדעת...
תודה רבה על המידע.
לא קראתי את כל ההודעה בשל חוסר זמן אז אני פשוט יענה על השאלות.
מומלץ לנקות את כל האקווריום פעם בחצי שנה מכיוון שתוך חצי שנה ריכוז המליחות במים עולה יתר על המידה ולכן כדאי לנקות אותו.
האומנם הניקיון הורג את הבקטריות, אבל אני תמיד אחרי שאני מנקה את האקווריום נותן לו הרצה של שבוע ורק אחר כך מוסיף דגים.
בנוסף לכך, פעם בשבועיים שואבים רפש ע"י שואב רפש.
מרוקנים עד 20% מהמים, במידה ואתה מרוקן יותר מ20% מהמים באקווריום, תאלץ להשתמש בחומר הנקרא אנטי-כלור, שהורג את הכלור במים.
אני לא ממליץ אף פעם להוסיף כימיקלים לאקווריום אבל ממקורות שונים, שמעתי שזה עוזר.
המשך גלישה נעימה,
שי
רצוי להחליף 10 אחוז מים מהאקווריום כל שבוע..אבל זה למשוגעים כמוני..:)
בלכ מקרה מוציאים מים עם דלי ומחזירים אותם בשתי צורות..
האחת היא להשאיר אותם יומיים 48 שעות שהכלור ייתנדף מהם,השנייההיא להוסיף אנטיכלור ומנטרל מתכות כבדות ולחכות שעה..
לטאות או להיות