varanus acanhurus או בשמו הנפוץ spiny tail monitor, הכח הכי קטן (עד 60 ס"מ בבגרות). מחירו די יקר באירופה ובארה"ב (הרבה יותר מכח סוואנה, מים ודומיהם) לגבי תנאי הגידול וכיו"ב- די פשוט לגידול אינו דורש תנאי אחזקה דרמטיים, חפש בגוגל. לגבי בעל החיים עצמו - תזדקק להמון הצלחה, מזל (וכנראה גם לעבור על חוקים מסויימים) ולא מעט כסף (הכל יחסי) בכדי להיות בעליו של אחד כזה.
יש כזה למכירה בארץ??? אתה בטוח שמדובר בכח הספציפי הזה???? הייתי בודק את זה בשבע (אולי אפילו בעשר) עיניים (יעזור גם אם אתה מכיר את הכח הזה , אגב באיזה גודל מוצע למכירה?)
T
tkui100
תישאל הכל את פיתון007 ,הוא באמת מגדל דברים מדהימים :wink:
לא יודע אם למדת ביולוגיה אי פעם (בלי לפגוע ולהעליב חלילה) - דברים מדהימים אינם נוצרים מעצמם אלא מגיעים לארץ בדרכים שונות.
ראיתי את מודעת המכירה ואת התמונה - אכן מדובר בspiny tail monitor . המחיר סביר מאד לדעתי.
מברוק לפיתון 007 (נועם) על מגוון בע"ח ומופעים שנמצאים כאן בשוק מאז אוקטובר האחרון הרבה בזכותו.
T
tkui100
אני לא למדתי עוד ביולגיה ,לא העלבת ,ברור לי שזה יבוא
T
tkui100
ועוד שאלה שלא מצאתי לה תשובה:מה הטרריום המינמאלי ליחיד בוגר? ,ומה המצע?
החיה עצמה היא 60 ס"מ וכח זאת חיה שמסתובבת המון (בניגוד לחומט כחול לשון לדוגמא), אז במה אתה רוצה לגדל אותו? בטרריום שהיה אקוריום 80 ס"מ?
כאשר קונים חיה שמצד אחד היא כ"כ מיוחדת ומצד שני כ"כ נדירה בארץ, עושים לה טרריום מפואר ולא את המינימום שנכנס לך בתקציב/בנישה בחדר/ בטרריום של האוגר שאתה מוכר בשביל שהכח יהיה במקומו.
או שנותנים לחיה כזאת את מלוא הכבוד שמגיע לה או שמשאירים למישהוא אחר לקנות אותה.
בלי שום קשר לאמור, כח (גם כשהוא כח גמדי) הוא לא לטאה למתחילים!
קצת משונה.... יום לאחר שהתמונה בלוח המכירות היתה של spiny tail monitor (varanus acanthurus) הנחשק...הסתבר כי החליפו את התמונות (וגם את השם) ל lace monitor שגם הוא כח אוסטרלי קטן (והרבה פחות נחשק מהקודם) והשם הלטיני הוא varanus scalari
קיוויתי לראות כבר acanthurus כאן... :(
הכוח שיש זה לא מה שבטעות רשמתי כVaranus acanthurus הוא די קרוב שלו וגם שייך לכוחים הקטנים רק פחות צבעוני גודל מירבי 60ס"מ ומה שרשום ויש תמונות כרגע בפורום מכירות זה הכוח !אז סליחה על הטעות הקטנה :wink:
תודה ונכון טעויות זה חלק גדול מחיינו וחלק מהלימודים שלנו ואני חושב שהוא לא פחות יפה ופחות ניחשק אולי במקומות שיש מיבחר די גדול אתה צודק אלון אבל פה בארצנו הקטנה אני חושב שזה גם עוד צעד יפה לטובת המבחר שמתחיל להיות לנו ועוד יהיה!