סוגי לטאות לגידול

חשבתי על לקנות לטאה לגדל, משהו ברמה של שממית מנומרת לא איגואנה.
אני מגדל נחש קינג קליפורניה כבר שנתיים.
אז השאלה שלי היא: איזה סוגי לטאות קיימים בארץ למחירה ובבקשה אם אתם יכולים תהיו ספציפים בשמות ואל תגידו גקו וכולי

תודה מראש גיא
רעות'ניקים טחונייייייייייייייייייייייייייים
הי גיא, קודם כל איגואנה ממש לא ברמת גידול של מנומרת(איגואנה דורשת תנאים שונים וקשה יותר לטפל בה)
יש לך הרבה אופציות, תלוי מה אתה מחפש בחייה, תן כמה קריטריונים שאתה רוצה שהלטאה תעמוד בהם וכך יהיה יותר קל לעזור לך(כלומר: "אני רוצה לטאה גדולה/קטנה,טרופית/מדברית וכו'..)

שבת שלום,
ארי
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

הוא כתב שהוא רוצה לגדל לטאה שהיא כמו מנומרת לא איגואנה.

אתה יכול להשיג שממית מנומרת ממגדלים פרטיים בארץ או מחוות. אפשר להשיג גם שממית מצוייצת, חרדון מזוקן או חומט כחול לשון, יש עוד הרבה סוגים.
הסוגים הנ"ל הם הסוגים המתאימים ביותר למתחילים בעיניי. יש עוד סוגים רבים.
עמית ברמק
האלבום שלי-
amit baהוא כתב שהוא רוצה לגדל לטאה שהיא כמו מנומרת לא איגואנה.
אז צריך להתחיל להשתמש בסימני פיסוק :-)
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

אז ככה יש לך כמה אפשרויות שלדעתי הם הכי טובות:

1) שממית מנומרת-שממית מידברים קלה לריבוי וגידול, בארץ ישנם מיגוון של מופעים מבליזרד, היי ילאו ולס וגס, ישנם עוד דיי הרבה מופעים

2) שממית מצוייצת-שממית טרופית גדולה יחסית, קלה לריבוי וגם לגידול(מכיוון שהיא טרופית היא מעט יותר רגישה מהשממית המנומרת), בארץ אין הרבה מופעים. אני אישית מגדל 4 בוגרות וכרגע יש לי 6 בייצים 😄 שאני מחכה שיבקעו. אני מאוד אוהב את השממיות האלה וממליץ עליהם בחום 😄

3) חומט כחול לשון- לטאה מיוחדת, גדולה יחסית צורכת תאורת יו-וי

4)חרדון מזוקן- לטאה ממש מדהימה, אבל ממש, בעיקר למי שמחבר לטאה שממש יכולה "להיתחבר" למגדל. צורכת תאורת יו-וי, הוא ממש מתחנת מזון, עם אתה חושב ליקנות חרדון מזוקן קח בחשבון לכמויות החרקים שתיצתרך!!!!אבל באופן כללי לטאה ממש מדהימה ומעניינת.
חומט כחול לשון ישכול להסתדר ללא חרקים שמעתי שגם קרסטת שניתן להאכיל בגרבר וברסק פירות .
אבא ל: זוג בואות מופע סופר סלמון
בואה קשת נקבה
זוג בואות בלונד
כרכן סאן גלאו
קיינג שחור בננה נקבה
איגואנה
טגו קולמביאני
כלב רועה גרמי
כלבת סמוייד ודוברמנית.
וזה לא ניגמר כל הזמן אני מחפש עוד ועוד אני חולה חחח.
כן קרסטדים יכולים להסתפק במזון מן הצומח אבל רק אם מוסיפים אבקה מיוחדת שבדרך כלל לא נמכרת בארץ
אני יודע שיניב (בגירה) מייבא כאלה מדי פעם למכירה שאל אותו...
SinaiChildressכן קרסטדים יכולים להסתפק במזון מן הצומח אבל רק אם מוסיפים אבקה מיוחדת שבדרך כלל לא נמכרת בארץ
ממש לא נכון.
אפשר גם לערבב את הרסק פירות עם חזה עוף טחון.
כמובן שזה הרבה פחות מזין וטוב מהאכלה בחרקים חיים אבל זו גם אפשרות 😄
אהבתי את השממית מצוייצת נראה לי שאלך עליה
רעות'ניקים טחונייייייייייייייייייייייייייים
oriel899
SinaiChildressכן קרסטדים יכולים להסתפק במזון מן הצומח אבל רק אם מוסיפים אבקה מיוחדת שבדרך כלל לא נמכרת בארץ
ממש לא נכון.
אפשר גם לערבב את הרסק פירות עם חזה עוף טחון.
כמובן שזה הרבה פחות מזין וטוב מהאכלה בחרקים חיים אבל זו גם אפשרות 😄
וואלה לא ידעתי... והם יכולים לחיות רק עם חזה עוף טחון על בסיס קבוע?
אז במה אפשר להאכיל חומט כחול לשון ? אם אפשר לפרט טיפה אני אודה לכם ..ועוד שאלה חרדון מזוקן חייב חרקים ? ועוד שאלה קטנה ניתן להאכיל חומט כחול לשון רק בעכברים ?
youness
כן חרדון מזוקן חייב חרקים, במיוחד בשנה וחצי הראשונות לחייו.
חומט כחול לשון יכול ליחיות גם רק על פירות וירקות ללא צורך בחרקים.

לגבי חרדון מזוקן, כן הוא חייב חרקים הרבה!!!!!כל החיים. אם אני לא טועה יש מזון מיוחד של אקזוטרה למזוקנים אבל לא ניראה לי שיש יבוא שלו לארץ.
oriel899חומט כחול לשון יכול ליחיות גם רק על פירות וירקות ללא צורך בחרקים.
חומט כחול לשון צריך גם חרקים או מנות בשריות בשביל אורך חיים בריא, יש להם תפריט מגוון.
בנוגע לשאלה אם הוא יכול לחיות רק מעכברים החומט כחול לשון
youness
כמו שאמרתי מקודם, חומט כחול לשון צריך תזונה מגוונת, וזה אומר לא רק עכברים.
אלא גם ירקות כמו גזר ומלפפון, בננה, חרקים כמו זחלי קמח ועוד..
דרך אגב, עכברים זה רק לחומט בוגר ואחרי הרגלה.
אין צורך בעכברים, הם לא חלק מהתזונה הטבעית שלו.

פירות,ירקות ובשר (או שימורי כלבים/חתולים איכותיים)בתוספת אבקת קלציום ואבקת ויטמינים ומינרלים מהווים תזונה מושלמת.
אין צורך בעכברים (בטח לא על בסיס קבוע) ואין הכרח בחרקים.
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp