תוכי נשכן

עמוד 1 מתוך 2
יש לי תוכ זכר קוקטייל בן שנתיים וחצי ואני די מסתדר ואני מוציא אותו בערך שעה ביום וחלק מהזמן אני מחזיק אותו וחלק מהזמן הוא מסתובב ועף בבית איתו אך הוא נוטה לנשוך אותי לעיתים קרובות במיוחד שאני בא להרים אותו.

בתודה שקד
ככול הנראה התוכי שלך לא רגיל לידיים...

כמו שציינת התוכי עף בבית, זה אומר שהוא עושה כרצונו ומה שבא לו.
ברגע שאתה רוצה להרים אותו יש לו את הבחירה לעוף ממך, או לנשוך כמובן.
לגבי הנשיכה אפשר לטפל ולעבוד על הקשר בינכם...
לגבי התעופה אתה לא יכול למנוע ממנו לברוח ממך אלה אם כן אתה גוזז לו את נוצות התעופה (מס' של נוצות שגוזרים - חשוב לציין שאין קשר לבשר או כל דבר שיגרום לו כאבים אלא אם כן בנוצה יש דם וזה סיפור אחר) ברגע שהתוכי גזוז הוא לא יכול לעוף וככה יותר קל לעבוד על הקשר בינכם

תתן לו דברים שהוא אוהב, גרעינים, אגוזי מלך וכ'ו...
תנסה כך להרגיל אותו אליך...
תעמיד אותו על היד ותגרום לו לעלות ליד השניה, כל פעם שהוא עולה תביא לו גרעין או פרס כלשהו... ככה הוא גם יתרגל לידיים ובעיקר לידיים שלך ולא ינשך בפעמים הבאות...

לגבי הנוצות, אם אינך מוסמך, אנא ממך תלך לוטרינר שיעשה את זה, מי שלא יודע עלול להזיק לתוכי...

(דיברתי בלשון זכר כי אין לי מושג אם זה בן או בת)

בהצלחה
-DR.PARROT-
כל הכבוד!!!
הגיע עוד חבר בעל יידע בבעלי הכנף!
כל הכבוד אתה תתרום הרבה.
רק דבר אחד שיש לציין התוכי בן שנתיים ויהיה קשה להגיע איתו לרמה גבוהה בגיל הזה.
ככל שהתוכי בוגר יותר,כך הדברים פחות "נקלטים" אצלו.
אין דבר העומד בפני הרצון זכור זאת.
boublingכל הכבוד!!!
הגיע עוד חבר בעל יידע בבעלי הכנף!
כל הכבוד אתה תתרום הרבה.
רק דבר אחד שיש לציין התוכי בן שנתיים ויהיה קשה להגיע איתו לרמה גבוהה בגיל הזה.
ככל שהתוכי בוגר יותר,כך הדברים פחות "נקלטים" אצלו.
אין דבר העומד בפני הרצון זכור זאת.
אתה מדבר שטויות.אצל תוכים זה לא כמו אצל כלבים ..תוכי אפשר ללמד בכל גיל ,ואין הבדל בין שנתיים לשנה...

מי זה הבחור החדש?
מדבר שטויות??
תנסה לחנך תוכי בן 5 שנים ותוכי בן 3 חודשים לא יהיה הבדל?
סלח לי אבל אתה לא מבין בבעלי הכנף.אתה מטעה אנשים על ימין ועל שמאל!
שוב,לא אמרתי שאי אפשר אמרתי שיותר קשה.
זאת עובדה שיותר קשה לאלף תוכי בן 5 שנים מתוכי בן חצי שנה!
כי אצל תוכי בן שלושה חודשים זה ללמד לא לאלף אצל תוכי בוגר אתה צריך לתקן לא ללמד.זה מה שאתה לא מבין.זה תלוי בפרט והכל אבל בתכלס זה לא קשה בכלל ואין הבדל עם לעבוד בין תוכי בן 5 לבין תוכי בן שנה שנתיים מבחינת ללמד לא לנשוך וכו'...אין לך מושג ואת כל הזמן מטעה כאן אנשים כמו לא יודע מה...תתחיל לשים לב למה שאתה אומר.וזה לא פעם ראשונה שאני תופס אותך בקטעים כאלו ואף יותר חמורים ובכל מצב אבל בכל מצב יצאתי צודק בסוף אז אל תנסה להתחכם.
שוב אתה אומר שטויות!!
דבר ראשון ללמד זה גם דיבור,מסכים?
את מי יותר קל ללמד לדבר תוכי בן חצי שנה או תוכי בן 5 שנים?
אתה טועה ואתה לא שם לב בכלל.
אני אתן לך עוד דוגמא למה שאתה קורא אילוף.
אין בעיה לאלף תוכי כאשר הוא בן חצי שנה ותוכי בן 5 שנים?רמת הקליטה לאילוף תהיה שווה לשניהם?(כאשר יש אותו מגדל).
boublingשוב אתה אומר שטויות!!
דבר ראשון ללמד זה גם דיבור,מסכים?
את מי יותר קל ללמד לדבר תוכי בן חצי שנה או תוכי בן 5 שנים?
אתה טועה ואתה לא שם לב בכלל.
אני אתן לך עוד דוגמא למה שאתה קורא אילוף.
אין בעיה לאלף תוכי כאשר הוא בן חצי שנה ותוכי בן 5 שנים?רמת הקליטה לאילוף תהיה שווה לשניהם?(כאשר יש אותו מגדל).

אתה מבלבל בין שני דברים שונים ואתה לא יודע על מה אתה מדבר.אני מדבר כאן על התנהגות לא רצויה נטו.

ובוא נניח שאנו משווים את זה לדיבור אוקי?לך תנסה ללמד ג'אקו בן שלךושה חודשים ולך לג'אקו בן שנתיים תאמין לי שהג'אקו בין שנתיים לרוב ילמד לחקות הרבה יותר מהר את מה שתגיד לו.

אין הבדל.
לחנך תוכי (לא לאלף אותו לדבר)
לדעתי הרבה יותר קל שהוא קטן וצעיר.
בשלב כזה הוא לא עצמאי אין לו אופי ואישיות.
וגם אם כן, והוא "לא מת עליך" ונושך אותך, הנשיכות שלו לא חזקות, ואפשר להמשיך לחנך אותו כי אתה לא נרתע ממנו כי הוא נושך חלש.

לדעתי תוכי בוגר בעל ביטחון, אישיות ועומד על שלו טוב מאוד, ולא כמו תוכים צעירים, אצל בוגר מרגישים טוב מאוד נשיכה.

לכן לדעתי תוכי בוגר קשה יותר לחנך
לא בילתי אפשרי, אבל יותר קשה מתוכי צעיר

(יש לציין שאם התוכי בוגר, והוא מורגל אליך מגיל קטן, אז באמת יהיה קל לטפל בו - התגובה שרשמתי פה מדברת על הסיטואציה שנרשמה למעלה שהתוכי לא מורגל כל כך לבן אדם ונושך אותו)
-DR.PARROT-
dr.parrotלחנך תוכי (לא לאלף אותו לדבר)
זה מה שאני מנסה לומר.
זאת אפילו לא דעה.
דבר שני ,טל,תקבל ג'אקו פראי בן 5 שנים וג'אקו בן שנה(האכלת יד) מי ידבר קודם לכן? בתנאי שלשניהם אותה יכולת דיבור ללא הבדל.
לכל המשתתפים בשרשור, ערכתי חלק מההודעות שלכם, נא להפוך את זה לדיון תרבותי ולא לפסול אחד את השני בצורה בוטה.
ארי
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

ארי,לפעמים צריך לפסול בצורה כלשהי ע"מ שהאדם יבין את שגיאתו.
AAgeckoלכל המשתתפים בשרשור, ערכתי חלק מההודעות שלכם, נא להפוך את זה לדיון תרבותי ולא לפסול אחד את השני בצורה בוטה.
ארי
כל אחד פה רשאי לחלוק על דעתו של אחר, לא לפסול אותה ללא סימוכין(מאמר,כתבה, ציטוט..).נקודה.
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

סימוכין לעובדה? :?
בכל מקרה כבר שלחתי את השאלה הנ"ל לכמה וטרינרים, כדי שבפעם הבאה דברים לא ייזרקו לאוויר ויטעו מגדלים מתחילים.
boubling
dr.parrotלחנך תוכי (לא לאלף אותו לדבר)
זה מה שאני מנסה לומר.
זאת אפילו לא דעה.
דבר שני ,טל,תקבל ג'אקו פראי בן 5 שנים וג'אקו בן שנה(האכלת יד) מי ידבר קודם לכן? בתנאי שלשניהם אותה יכולת דיבור ללא הבדל.
אתה משווה בין תוכי האכלת יד לבין תוכי פרא אתה שפוי?

ובקשר לdr parrot אין ספק שמה שאתה אומר זה נכון אבל מה שאמיר שלנו אמר כאן זה שעם תוכי בן שנתיים יהיה נורא קשה להגיע לרמה גבוהה שזו ממש שטות להגיד במיוחד עם קוקוטיל.לא בעיה בגרוש להפוך קוקוטייל ברמה בין הנמוכות שיש תוך חודש לתוכי ברמת החתמה הרבה הרבה יותר גבוהה ממה שהיה לפני אפילו בפחו מחודש.הכל תלוי בזמן שתשקיע בו.גם תוך שבוע או פחות-תלוי במקרה.
כן ,למה שאני לא אשווה בין תוכי האכלת יד לפרא?
פסלתי מלכתחילה אפשרות זו? אתה בפירוש אמרת שאין הבדל ביכולת הקליטה של תוכי בוגר לצעיר,ציינת לגבי איזה תוכי אתה מתכוון? ועוד אני לא שפוי :?
טל,אתה מוכן להעביר לנו קרס באילוף תוכים? תוך שבוע או פחות אתה יכול להפוך קוקטייל בן שנתיים שהוא נשכן לתוכי ברמה גבוהה? למד אותנו כדי שנדע גם אנחנו זאת.
אבא של חבר שלי תותח בתוכים לא הצליח להפוך קוקטייל נשכן בן 3 לרמה באמת גבוהה,אז אתה תצליח?
אם יודעים כמו שצריך אפשר חופשי.וזה באמת לא שפוי שאתה משווה בין פרא להאכלת יד זה רק מראה כמה אתה חסר ידע שכן תוכי פראי לא ירגיש צורך לתקשר איתך שכן המטרה מאחורי כל הקטע של ה"דיבור" אצל תוכים היא לתקשר ולכן אין מה להשוות לפרא כיוון שלעומת האכלת יד הוא לא ידבר איתך כלל...-_-" אתה כל פעם מחדש עושה לעצמך פאדיחות-תפסיק עם זה כבר לא חבל לך?...

הנושא נעול, לא ניתן להגיב.