מה לעשות עם הביצים?

הי, אני חושב שאני מדבר בשם לא מעט אנשים שהסתבכו עם המאמר של הדגרת הביצים ללאופרדים. כל ענין השקילה נראה מסובך. אם למישהו יש אפשרות להעלות הסברים טיפה מופשטים יותר (גם לטובת המגדלים הצעירים שבנינו) זה יהיה נפלא!

בכל מקרה, יש לי כמה שאלות שטרם מצאתי להן תשובות מבוססות נסיון ואולי תוכלו לעזור לי בזה:
א. בבקיעה אחת של שתי ביצים אחת מהן סבבה אבל השניה די מעוכה - מה זה אומר ומה לעשות?
ב. אני מדגיר את הביצים על כאבול לח משום שאין לי מושג היכן אני משיג וורמקוליט בכמות נורמלית ולא בשק. האם זה בסדר?
ג. מה ההבדל אם יש כזה בכלל בהדגרה על כאבול לבין הדגרה בוורמקוליט?
ד. יש משהו שיכול לעזור לי בוורמקוליט?
ה. כמה זמן בממוצע עובר מרגע ההטלה עד לרגע הבקיעה?

סורי על השאלות המרובות אבל נראה שזה יכול לעזור : )

אבא ל4 שממיות
אייל

מנומרות או לא להיות
היי,
א. תלוי מזה דיי מעוכה, לפעמים הן מתכווצות טיפה פנימה אבל ממש קצת, בלי תמונה אי אפשר לדעת....
ב.אל תדגיר על כבול, גם אני הדגרתי פעם על כבול ואחוזי הבקיעה היו נמוכים, תמצא בכל זאת וורמוקוליט, דבר אם יניב מהפורום(BAGIRA) או אם יובל אוסמן..... בכל אופן,כדי לך לשים מצע הטלה חול ומצע הדגרה וורמוקוליט.
ג.ההבדל הקיצוני ביותר מבחינת יתרונות וחסרונות להדגרה שבכבול מתפתחות כל מיני בקטריות/פטריות למיניהן שלא רצויות ואף עובש.
ד.כנראה שיש בבית החיות(כפר הנגיד), מדי פעם אצל יניב(BAGIRA) יש ואני יכול לשער שאצל יובל אוסמן יש
ה.תלוי באיזה טמפ' אתה מדגיר, בעיקרון ככול שהטמפ' יותר גבוה כך הצאצא יבקע מהר יותר,
בכל אופן תזהר לא להגזים.

עריכה:ברוך הבא~!

ארי
ארי אמיתי

"The one eyed man is king in the world of the blind"

אפשרי, אך בכל זאת עדיף להדגיר עם וורמוקוליט....
ארי אמיתי

שלום לכולם!
אני פונה אליכם אחרי שהשגתי וורקמוליט.
כרגע הביצים מודגרות בכאבול - האם מומלץ להעביר אותם לוורקמוליט? לא יזיקו כל המעברים האלה? למרות שאני מסמן את הביצים ודואג שהן לא זזות יכול להגרם נזק כלשהו?
אייל

מנומרות או לא להיות
eyalrezשלום לכולם!
אני פונה אליכם אחרי שהשגתי וורקמוליט.
כרגע הביצים מודגרות בכאבול - האם מומלץ להעביר אותם לוורקמוליט? לא יזיקו כל המעברים האלה? למרות שאני מסמן את הביצים ודואג שהן לא זזות יכול להגרם נזק כלשהו?
באיזה שלב של ההדגרה הן?
ארי אמיתי

הזקנה שבחבורה כבר כחודש ויש גם מהשבוע האחרון.
אייל

מנומרות או לא להיות
אם ההעברה נעשית כמו שצריך {בזהירות ובלי תנודות מיותרות} אז אין שום בעיה שתעביר.

ממוקם בכפר סבא.
ניתן להשיג אותי טלפונית ברוב שעות היממה בין הימים א' לה'.
פלאפון-0507224264
[email protected]

נסיון בגידול זוחלים משנת 1992!
הדרכה ותמיכה לכל אורך הדרך...