תיקנים אפריקאים

שלום,היום בבוקר ראיתי נרתיק ביצים צהבהב בקופסא של התיקנים האפריקאים שלי.
רציתי לדעת אם זה באמת נרתיק ביצים בכלל?

ואם כן תוך כמה זמן הבייבים בוקעים?

ואשמח אם מישהו יכול לספר לי קצת על התהליך....

תודה.
הנרטיק הזה כבר לא יבקע...

בעצם.. זה תיק ביצים שהופל...

תיקנים אפריקאים הם משריצים צאצאים חיים...
אני חבר של אותו ילד,ואני כתבתי את המודעה.

מה זאת אומרת?

הנרתיק עדיין מחובר לתיקן\ית או איך שלא אומרים את זה.

הוא לא על הרצפה הוא מחובר לחלקה האחורי של ה תיקנית....
oriel899שלום,היום בבוקר ראיתי נרתיק ביצים צהבהב בקופסא של התיקנים האפריקאים שלי.
רציתי לדעת אם זה באמת נרתיק ביצים בכלל?

ואם כן תוך כמה זמן הבייבים בוקעים?

ואשמח אם מישהו יכול לספר לי קצת על התהליך....

תודה.
אז התהליך הוא כזה ,החיזור שלהם קורה ברגע שהזכר משחד את הנקבה על ידי נקודות פרומון על הגב.שיש בהן מין טל דבש שמושך את הנקבה לאכול את זה, בזמן שהיא עסוקה .ואוכלת לו מהגב, הוא מקדם את איברי מינו אל איברי המין שלה ,והם מיתחברים. אחרי כמה ימים הנקבה תתחיל להשמין מאוד בחלק האחורי.כעבור שבועיים היא תהייה ממש שמנה ,ואז תתחיל להוציא בדרך כלל בלילה נרתיק ביצים צהבהב כמו שראית. ברגע שהם קיבלו קצת אוויר היא תתחיל להחזיר אותו פנימה ,אחרי כמה ימים נוספים היא תיפתח את החריץ שממנו יוצא נרתיק הביצים. ותשחרר נרתיק בצבע לבן ,אחרי דקה בידיוק על השעון. אתה תתחיל לראות מלא עיניים ומחושים קטנטנים מתחילים לזוז ולהיתרוצץ ,ואז ישר מהר היא תוציא נגלה בין 15 ל25 תיקנים .
ביקשת פירוט קיבלת:) סוף שבוע רגוע:)
זה ככה גם בתיקני האכלה אחרים כמו ניצמדים וגולגולת? וגם במדגסקרים לוחשים?
צריך לעשות מאמר בנושא תיקנים ושאר חרקי האכלה.... :?

לא זז!
oriel899זה ככה גם בתיקני האכלה אחרים כמו ניצמדים וגולגולת? וגם במדגסקרים לוחשים?
לא ממש לא ,לכל תיקן יש דרך חיזור משלו. הניצמדים למשל,ברגע שהזכר השליט נעמד על אחד מקופסאות הבייצים בכלי שלו .הוא יחפש את המקום הכי גבוהה בכלי, ברגע שהוא נעמד שם. הוא הזכר השליט ,וכל נקבה שתעבור לידו הוא ינסה להיזדווג איתה .במידה והיא לא תסכים או שהיא היזדווגה ,היא פשוט תעמוד מולו בצורת כניעה .היא תשטח את כל הגוף וככה הזכר יודע שהיא כבר היזדווגה ,נקבה שעדיין לא היזדווגה ומוכנה להיזדווג .מה שיקרה ,היא תילך אחרי הזכר והזכר יעשה תנועות מאוד מרשימות עם הכנפיים. ומין ריקודי בטן, ויתחיל אפילו ללכת על שתי הרגליים הקדמיות ואת שאר הרגלים הוא ישאיר באוויר. ויעשה תנועות עם הכנפיים ,כאילו שהוא עומד לעוף ולברוח. בסוף הנקבה אמורה להיתרשם מכל מה שהוא עשה, ואז היא פשוט תיתיישב לידו ותיתן לו להיזדווג. בדרך כלל אצל ניצמדים ההיזדווגות היא כל הלילה ,

לגבי לוחשים, אני בעצמי כרגע מתחיל לגדל אותם .ברגע שהם יגדלו ויתחילו להיתרבות, אין לי בעיה לפרט גם את התהליך.

ולגבי מאמר רציני על תיקנים ,קודם כל יש באתר על תיקנים ניצמדים שארי עשה. ויש בניית כלי לאפריקאים שאחד החברה עשה. אבל בכל מיקרה, אני בתיכנונים על לעשות מאמר שלם ורציני על אפריקאים ולוחשים.