מצע של נצמדים..

כשקניתי את הנצמדים שלי אמרו לי לגדל אותם עם סובים חיטה,וזה מה שעשיתי.
עכשיו כשמתי להם בננה על הסובין נדבק לבננה ואני חושב שבגלל זה הם לא אכלו אותה.
מה לעשות?
תודה.
אני לא חושב שזו הסיבה שהם לא אכלו אותה.. בטבע תיקנים מתמודדים עם דברים יותר קשים מזה 😛
אבל מה שכן, אתה לא חייב לגדל על סובין חיטה.. אתה יכול לגדל על נסורת, שזה גם מחבוא בפני עצמו כי הם מתחפרים בה.. אני משתמש בנסורת.
יש כאלה שמגדלים אותם בלי מצע ועם קרטוני ביצים בתור מחבואים, לי אין ניסיון בגידול בלי מצע ככה שאני ממליץ על האופציה הראשונה.

ואם הבעייה היא שהאוכל מתלכלך מהמצע אז אפשר לשים אותו על צלחת קטנה (אבל בגודל שגם הנמפות יוכלו לטפס עליה) ואת הצלחת על המצע. אני אישית השתמשתי פעם בצלחת ועכשיו בלי.. הם מסתדרים טוב מאוד גם אם האוכל מלוכלך 😛
מסכים בהחלט עם מה שנאמר מעליי, אבל כעיקרון אפשר לגדל אותם בלי מצע. ניצמדים מייצרים מצע משל עצמם,עם כל הנשלים והגללים. וברגע שהכלי ממש מטונף ,רצוי לעשות ניקוי כליי של הכל.
תוןסיף להם קרטוני ביצים וגלילי נייר טואלט....

אתה יכול להוסיף להם גם את הנייר טואלט עצמו הם יסתתרו גם בו... :wink:
לדעתי הכי פשוט לגדל בלי מצע רק עם קרטוני ביצים כי זה סרט להחליף ולהוציא תיקן תיקן.
.yonatan.Mתוןסיף להם קרטוני ביצים וגלילי נייר טואלט....

אתה יכול להוסיף להם גם את הנייר טואלט עצמו הם יסתתרו גם בו... :wink:
לגבי הגלילים אני מסכים איתך ,אבל מניסיון ששמתי את הנייר עצמו והם היסתתרו בו היה קשה להוריד אותם .וזה מעצבן, הכי טוב זה הגלילים וקרטונים הביצים .ולגבי מה שיוסי אמר זה באמת סרט לנקות את הכלי שהוא עם מצע, עדיף כמה קרטוני ביצים וגלילים וזהו.
אני עצמי מגדל גוגלגולת המת באקורריום של מטר ואני לא יכול לפריד אני לוקח סלוטייפ והגללים נדבקים אליו וזה יחסית מהר.
yosiyosאני עצמי מגדל גוגלגולת המת באקורריום של מטר ואני לא יכול לפריד אני לוקח סלוטייפ והגללים נדבקים אליו וזה יחסית מהר.
פייי חחחח אתה והשיטות המתוחכמות שלך חחחחח... 😛
.yonatan.M
yosiyosאני עצמי מגדל גוגלגולת המת באקורריום של מטר ואני לא יכול לפריד אני לוקח סלוטייפ והגללים נדבקים אליו וזה יחסית מהר.
פייי חחחח אתה והשיטות המתוחכמות שלך חחחחח... 😛
וואלה נשמע אחלה רעיון:) אגב כמה גולגולת יש לך?