ריסוס(?)

יש לי בעיה קטנה- מקודם קניתי מלא תיקנים נצמדים, והייתי צריך להעביר את התיקנים האפריקאיים הקטנים שלי לקופסה יותר קטנה ואת הניצמדים לקופסה שאיפה היו האפריקאיים..

אז בדרך שהעברתי ראיתי שנפלו לי כמה על השולחן והם היו נורא מהירים אז נראה לי כמה ברחו ואני מפחד שכמה ברחו לי בחדר...

יש מצב שאפשר לעשות ריסוס(אני אוציא את כל המזון חי

יש לכם אולי משהו אחר לעשות? :(

לא רוצה שפתאום אני(במקרה הטוב, או במקרה הרע אמא שלי) אקום עם תיקן על הפנים..

:?

תודה
גם לי ברחו שניים(נפלו מהפינצטה),אבל מצאתי אותם.
אני חושב שאם אתה בטוח שהם ברחו תרסס אם לא חפש אותם קודם.
מתוך ה30 שקניתי הייתי צריך להרוג שניים עם כף כף כדי שאמא שלי לא תראה אותם.
אי אפשר לתפוס נצמד עם פינצטה מהרצפה סליחה.
לא הבנתי את הניסוח של התשובה, אבל -כן- הבנתי חלק מאוד מאוד חשוב:
boublingאני חושב שאם אתה בטוח שהם ברחו תרסס

אמיר חלאס.
חלאס לכתוב מה שאתה חושב במקרים כאלה, כי במקרה של ריסוס זה יכול לעלות בחיים של החיות שהוא מגדל, ואם לא שלו אז של אחרים שיקראו את השרשור ❗

בקשר לבעייה,
אני אישית לא הייתי נלחץ, זה אפילו קרה לי, בכל אופן חכה לתשובה מקצועית לפני שתבחר בריסוס.

עידן
ערן,
אם כבר ריסוס אז להוציא גם את הטרריום מהחדר.
אבל אני לא חושב שריסוס יהיה יעיל למצב שלך, אם זו לא הדברה מקצועית, ספק אם סתם לרסס את החדר בחומר קוטל כלשהו באמת יקטול משהו.
ואני אישית, לא הייתי מזמין הדברה מקצועית על כמה תיקנים בודדים שנמלטו.

יש לי סיפור מצחיק בנושא:
יום אחד בקשתי מאמא שלי לקנות לי תיקנים אפריקאים והיא אכן קנתה, היא הזהירה אותי שהם מאוד מהירים ושכדאי לי להיזהר כשאני פותח את הקופסה שלהם.
כשהגעתי הביתה מצאתי על השולחן שלי בחדר קופסה עם תיקנים שנראו לי תשושים מאוד. אני הגעתי הביתה רק כמה שעות לאחר שנקנו והקופסה לא הייתה מאווררת, הם כניראה היו תשושים מחוסר חמצן.
כשהעברתי את התיקנים לפלסטיקה המיועדת, התעלמתי ממה שאמא שלי אמרה לי כי הם נראו לי נורא תשושים וחסרי אונים. בשניה כמעט חצי מהתקנים שהיו בקופסה נמלטו על נפשם. הצלחתי לתפוס רק חלק מהם ואת אלו שלא הצלחתי לתפוס, לא ראיתי עד היום למעט אחד מהם.
בערך שבוע לאחר המקרה ישבתי בכיתה בשיעור אנגלית ופתחתי את היומן (אין לי מושג למה, גם ככה אני לא באמת משתמש בו...) באותו הרגע רץ מתוכו תיקן אפריקאי לכיוון הקיר והתחיל לטפס עליו באופן מפתיע. זינקתי עליו מהכיסא, תפסתי אותו ושמתי אותו בתוך קופסת הסנדוויצ'ים הריקה שהייתה בתיק שלי (למה קופסה ולא ניילונים לסנדוויצ'ים? כי זה מזהם.... דרך אגב כנסו לפורום אקולוגיה 😄 ). אנשים בכיתה לא הבינו מה נסגר איתי ולמה התנהגתי ככה... לא סיפרתי לאף אחד שקפצתי מהכיסא כדי לתפוס תיקן שברח לי מתוך קופסה בבית...
יום ניפלא :D !
האלבום שלהם:
חחחח הרגת אותי................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

אם זה היה קורה לי- הייתי זורק אותו על המורה! 😄

דווקא ריסוס רגיל כן יוכל לעזור לדעתי..

איזה כייף לך שאמא בכלל הסכימה לקנות לך תיקנים, אם הייתי מגיע למצב שאמא שלי קונה תיקנים זה היה מצב טוב..

עד עכשיו, היא אפילו לא מסכימה להסתכל בקופסה שלהם..

תגיד- אתה מגדל את המזון החי בחדרך? :o
ehroחחחח הרגת אותי................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

אם זה היה קורה לי- הייתי זורק אותו על המורה! 😄

דווקא ריסוס רגיל כן יוכל לעזור לדעתי..

איזה כייף לך שאמא בכלל הסכימה לקנות לך תיקנים, אם הייתי מגיע למצב שאמא שלי קונה תיקנים זה היה מצב טוב..

עד עכשיו, היא אפילו לא מסכימה להסתכל בקופסה שלהם..

אני אישית מגדל ,וגם אמא שלי מסכימה וקונה לי אפריקאים או ניצמדים.
עידן אם הם ברחו זאת אומרת שהן יצאו מהחדר ולזה התכוונתי.
אם הם יצאו מהחדר הוא יכול לרסס.
מה חשבת שהתכוונתי שהוא ירסס שהלאופרד נמצא בתווך הריסוס?
אל תרסס חומר הדברה בחדר בו נמצא הטרריום!
אם אתה מעוניין לרסס בכל זאת, תוציא את הטרריום מהחדר ותחזיר אותו רק לאחר שהחדר התאוורר לחלוטין (לפחות יום אחד שלם של איוורור). וכמובן שבמקרה כזה אתה צריך להיות מספיק אחראי לא לשמור את התיקנים שיצוצו לאחר הריסוס
עידן זה מובן מאליו שהוא לא ירסס בחד שבו נמצא הטרריום ובגלל זה אמרתי לו אם הם ברחו הבנת?
ותרגיע את הטון הוא לא ילד בן 4 שהוא ירסס ,חומר שיכול לפגוע בחיה,כשהיא בסביבת החומר
ehroאיזה כייף לך שאמא בכלל הסכימה לקנות לך תיקנים, אם הייתי מגיע למצב שאמא שלי קונה תיקנים זה היה מצב טוב..

חחח כן אני מגדל אותם בחדר שלי...
וכן אין על אמא שלי :) תמיד שמחה לעזור בטיפול בחיות.

boublingעידן זה מובן מאליו שהוא לא ירסס בחד שבו נמצא הטרריום ובגלל זה אמרתי לו אם הם ברחו הבנת?
ותרגיע את הטון הוא לא ילד בן 4 שהוא ירסס ,חומר שיכול לפגוע בחיה,כשהיא בסביבת החומר
אמיר, הבהרת את מה שרצית להגיד כבר לפני 2 הודעות.
ההודעה הזו היא מיותרת, יש סיבה טובה מאוד למה דניאל עידן ואני כתבנו לו שלא ירסס את החדר כל עוד הטרריום של הלאופרדים שם.
אתה לא תכתוב לא למנהל ולא לחבר צוות כלשהו באתר "תרגיע את הטון".
כדאי לך מאוד להירגע בעצמך במיידי.
יום ניפלא :D !
האלבום שלהם:
אז אולי הוא לא ירסס, מישהו אחר שיקרא את השרשור בהחלט יכול לרסס לפי ההמלצה שלך, הוא לא בהכרח יודע מי עומד מאחורי הכינוי והאם יש לו את הידע והניסיון.
boublingותרגיע את הטון הוא לא ילד בן 4 שהוא ירסס ,חומר שיכול לפגוע בחיה,כשהיא בסביבת החומר
וזאת אזהרה ראשונה.
אין צורך לרסס. קרה לי כבר מספר פעמים עם אפריקאים ומצאתי אותם לאחר זמן קצר. דרך אגב, זה שעכשיו חורף משחק לטובתך, כי הרצפה ממש קרה וכשהם עליה למשך כמה שעות, או לילה שלם, לרוב תמצא אותם בבוקר הפוכים על הגב ובמצב של "מוות קליני"... ככה היה אצלי בכל מקרה. עדיין לא מתים אבל בהחלט חסרי יכולת לזוז, או לצורך העניין לברוח 😈

וגם לי יש סיפור מצחיק עם אמא: ישבתי בחדר לתומי ופתאום שמעתי אותה בחדר כביסה נותנת צרחה שמבקעת קירות! רצתי לראות מה קרה ומסתבר שתיקן אפריקאי *איכשהו* הגיע לכיס של החולצה של אבא שלי (?) וכשהיא באה לוודא שאין כלום בכיסים, היא גילתה שם ג'וק... אבל הקטע המגניב באמת, הוא שעד שהגעתי אליה כבר מצאתי אותה די רגועה יחסית, כי היא כבר מזהה בין האפריקאים לאמריקאים (אלה שברחוב :? ) והיא יודעת שהם "שלי" אז היחס שלה אליהם הוא אחרת. איך היא אמרה לי- "אחד הצאצאים שלך ברח במקרה?"
יום טוב,
אלה.
הלוואי שאמא שלי הייתה ככה רגועה.
אם אמא שלי רואה את אחד מהחרקים שאני מגדל מחוץ לקופסא,אין לי לאופרד ובכלל חיות בשנה אחרי זה.
לי קרה לא מזמן שבאתי להאכיל את המצוייצת שלי בצרצרים ואחד מהם קפץ לי מהכלי ונעלם מתחת למכתבה (הכבדה) ולא ראיתי אותו עד עצם היום הזה... בטח אכל אתו איזה עכביש או משהו...

גם פעם כשהשממית המנומרת שלי היתה על מצע אספן (היום זה חול דיונות מחוטא) האכלתי אותה בשני תיקנים אפריקאים קטנים וחזרתי אחרי כמה שעות וראיתי שאין תיקנים, חשבתי שהיא אכלה אותם. כשבאתי להחליף מצא אחרי שבועיים בערך ראיתי שני תיקנים גדולים מתחת למצע! לא תיארתי לעצמי שהם מתחפרים! חחחחחחח....
עמית ברמק
האלבום שלי-
ella"אחד הצאצאים שלך ברח במקרה?"
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח הרגת אותי... אחד הצאצאים..... חחח אמא שלי הייתה הורגת אותו ואותי בדם קר.. עם כפכף.. (כן את שנינו!)

מגדל:
אוגרים סיבירים
שני חתולים
בואה בלונד היפו
כרכן טקסס
מקווה לעוד! (ואני חשבתי שאני לא יתמכר...)
eyal_ma2
ella"אחד הצאצאים שלך ברח במקרה?"
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח הרגת אותי... אחד הצאצאים..... חחח אמא שלי הייתה הורגת אותו ואותי בדם קר.. עם כפכף.. (כן את שנינו!)
אמא שלי הייתה לוקחת מהחדר של אחי את ה M-16 ומרססת אותי
באמת 😄 😄
לא קראתי מה אחרים אמרו כי זה יותר מידי ואין הרבה מה להגיב על זה..

בכל מיקרה מה שאני אומר זה שתחפש אותם בחדר בפינות הם בדרך כלל מיתחת לדברים או בכל פינה שיש בחדר..
אתה תימצא בסוף ואם לא גם ככה הם לא פעילים משו' בתקופה הזאת כי קרר אשש חח
אם יהיה לך בעיה עם אמא שלך ויקרה והיא מצה תיקן אז תרסס אחרי שתוציא את כל "החי" מהחדר.