אילוף גור חתולים!

לפני כמה ימים קיבלתי חתולה חדשה בת חודש וחצי
ולפני שכולם מתנפלים אני לא רוצה לאלף את החתול בשב ארצה בוא אלי וכול
י(אני לא יודע בכלל אם זה אפשרי)
אני מתכוון לזה ששמעתי פעם באיזה שהיא תוכנית שכשחתול קופץ ונושך הוא משחק אבל כשיגדל הוא יפסיק,
וגם הבנתי שהאמא של החתול גורמת לו להפסיק להתנהג ככה ובגלל שאין לי אחת כזאת אני רוצה לדעת איך אפשר להפסיק את זה לפני שיהיה מאוחר מידי.
רעות'ניקים טחונייייייייייייייייייייייייייים
היתי חייב להגיב 😲

זה חתול !!!
לא כלב!!
:wink:
gandalf
לשואל השאלה.
זה נכון שככה החתול משחק, ובנוסף, ככה הוא מפתח מיומנויות ציד שיזדקק להם כשיהיה גדול.
ניתן לנסות ללמד אותו להפסיק,
נצא מנקודת הנחה שהוא רוצה לשחק איתכם.
מה שאתם צריכים לעשות, זה להסביר לו שככה לא מקובל עליכם, אבל לשחק זה בסדר.
אפשר לכעוס עליו כשהוא משחק ככה, אפשר להתעלם ממנו, אפשר להשפריץ עליו עם אקדח מים.
כל אלו הן שיטות ענישה לחתול.
חשוב מאוד לשים לב לכמה דברים:
1. להיות עקביים, כל פעם שהוא משחק ככה, לכעוס. לא פעם כן ופעם לא, הוא לא יבין, ולא יצליח ללמוד כלום.
2. לשבח אותו כשהוא מפסיק, ניתן לתת צ'ופר או ליטוף.
3. לזכור שכל מה שהוא רוצה זה לשחק, וצריך לספק לו משחקים ברגע שהוא מפסיק לנשוך.
הכי יעיל זה לתת לו אלטרנטיבה, לכעוס שהוא נושך, ומיד כשהוא מפסיק, להציע משחק שכן מקובל עלינו.
4. סבלנות, סבלנות, סבלנות.
בהצלחה ותעדכן.
..כשהגלים מתחזקים,
החזקים מתגלים..
מה קשור שזה חתול ולא כלב?
יש לחברה של אחי חתולה שהיא באה כשקוראים לה היא מלקקת את הפנים כשאומרים לה והיא גם מלטפת אותך עם הראש שלה רק שאומרים לה.
אין קשר לזה שזה חתול חתול לא יעשה המון דברים שכלב יעשה,אך אין בכל שחתול לא יעישה דבר.
אם החתול יאהב אותך באמת ואתה קצת מבין בלאלף הוא יעשה המון דברים משעשעים
חתולים אפשר לאלף? לא ידעתי... חבל אם הייתי יודע הייתי מאלף את שלי עוד שהיו קטנים... :D

מגדל:
אוגרים סיבירים
שני חתולים
בואה בלונד היפו
כרכן טקסס
מקווה לעוד! (ואני חשבתי שאני לא יתמכר...)
אי אפשר לאלף חתולים!
אפשר לחנך אותם, ולהרגיל אותם לכל מיני דברים, המושג "אילוף" לא ממש תופס...

אני מכיר חתולה שניסו "לאלף" אותה והיא יצאה "מטורפת"... מפוחדת מכל מגע יד אדם, לא באה בקשר בכלל עם חתולים אחרים ועוד כל מיני בעיות התנהגות... הבעלים המאוכזב של החתולה מסר אותה לשכנות שלי אז יצא לבוא איתה במגע כמה פעמים, היא הייתה נכנסת אלינו לבית ומתחבאת בתוכו בין המדרגות ולא רוצה לצאת, היא רדפה אחרי חתולה של השכנות שלי וגרמה לה ליפול מהמרפסת שלהן (3 וחצי קומות... היא סבלה מלא מעט שברים, כי היא פשוט נפלה מפוחדת וכניראה שלא היה לה זמן להתאפס על עצמה...).
ויש עוד כל מיני סיפורים עליה, בסופו של דבר האומללה נדרסה. (היא גם לא ממש הסכימה לחיות בבית מסוים באופן קבוע).

גיא, אני חושב שהגר סיכמה את הנושא בצורה טובה מאוד, קרא את הודעתה.
יום ניפלא :D !
האלבום שלהם:
אלעד, לא מדויק.
ניתן בהחלט לאלף חתולים, רק בדרך ממש שונה מכלבים.
לא ניתן להכריח חתול לעשות כלום, אבל ניתן לאלף אות כמו שמאלפים דולפינים ותוכים,
רק חיובי!!
..כשהגלים מתחזקים,
החזקים מתגלים..
Elad Rastaאי אפשר לאלף חתולים!

אני מכיר חתולה שניסו "לאלף" אותה והיא יצאה "מטורפת"... מפוחדת מכל מגע יד אדם, לא באה בקשר בכלל עם חתולים אחרים ועוד כל מיני בעיות התנהגות... הבעלים המאוכזב של החתולה מסר אותה לשכנות שלי אז יצא לבוא איתה במגע כמה פעמים, היא הייתה נכנסת אלינו לבית ומתחבאת בתוכו בין המדרגות ולא רוצה לצאת, היא רדפה אחרי חתולה של השכנות שלי וגרמה לה ליפול מהמרפסת שלהן (3 וחצי קומות... היא סבלה מלא מעט שברים, כי היא פשוט נפלה מפוחדת וכניראה שלא היה לה זמן להתאפס על עצמה...).
ויש עוד כל מיני סיפורים עליה, בסופו של דבר האומללה נדרסה. (היא גם לא ממש הסכימה לחיות בבית מסוים באופן קבוע).

אלעד, אתה יוצא בהכרזות חד משמעיות עפ"י דוגמא אחת שנתת, אני בטוח שיש גם לא מעט כלבים שניסו לאלף אותם והם "נדפקו".
אין לי ממש מושג באף אחד מהנושאים הנ"ל אבל תמיד לכל כלל יש יוצא מן הכלל...
עמית
החתול שלי לא משנה כמה מנסים ללמד אותו לא לעלות על הספות,הכסאות והשולחנות זה לא עוזר.... 🙄
מסכים איתך הגר, נסחת את זה יותר טוב ממני. קשה/בלתי אפשרי להכריח חתולים לעשות דברים.
בכל אופן אני עובד עכשיו על פרוייקט באנגלית וקראתי לא מזמן על תהליך הביוט גם בכלבים וגם בחתולים, אז ממש על קצה המזלג - הכלבים בויתו וגודלו כחלק מהלהקה, חלק מהמשפחה, והם תופסים את בני האדם כחלק ממהלהקה שלהם ולכן יתנהגו בהתאם.
חתולים לעומתם תופסים את בני האדם יותר כמקור מזון ומחסה והם שמרו אלפי שנים על הרבה הרגלים שהיו להם עוד מלפני הביות.

הדוגמה שנתתי עמית הייתה כדי להמחיש, לא כי ממנה הסקתי את מה שכתבתי.
יום ניפלא :D !
האלבום שלהם:
Elad Rastaאי אפשר לאלף חתולים!

אלעד זה שאתה מכיר חתולה שניסו לאלף ויצאה "משוגעת" זה לא אומר על כולם, יכול להיות
שמי שאילף אותה לא ידע טוב, אם זה היה כזה קל הייתה רואה מספיק מאלפי כלבים
אנשים עוברים קורסים של חודשים ושנים כדי להיות טובים בזה תסתכל ביוטיוב יש
המון סרטונים שמראים איך מאלפים חתול..

יש מספיק מדריכים באינטרנט

איך ללמד את החתול לעשות את ה"סמבוסק" שלו
http://www.youtube.com/watch?v=p943wK0tSWQ&feature=related

מביא יד וכו..
http://www.youtube.com/watch?v=B1IbejGEAB8&feature=related

ויש עוד מספיק מקווה שעזרתי
בן
Elad Rastaמסכים איתך הגר, נסחת את זה יותר טוב ממני. קשה/בלתי אפשרי להכריח חתולים לעשות דברים.
בכל אופן אני עובד עכשיו על פרוייקט באנגלית וקראתי לא מזמן על תהליך הביוט גם בכלבים וגם בחתולים, אז ממש על קצה המזלג - הכלבים בויתו וגודלו כחלק מהלהקה, חלק מהמשפחה, והם תופסים את בני האדם כחלק ממהלהקה שלהם ולכן יתנהגו בהתאם.
חתולים לעומתם תופסים את בני האדם יותר כמקור מזון ומחסה והם שמרו אלפי שנים על הרבה הרגלים שהיו להם עוד מלפני הביות.

הדוגמה שנתתי עמית הייתה כדי להמחיש, לא כי ממנה הסקתי את מה שכתבתי.
התפישה הזו נובעת לא מביות כלל אלא מאינסטינקטים עמוקים הטבועים בבעל החיים- כלב, שמורשתו מושרשת בזאב- היא חיה סוציאלית החיה בלהקות. הכלב ממשיל את הבעלים, או הדמות הדומיננטית ביותר בבית לצורך העניין- לזכר האלפא. ואותו יש לרצות וכו'.
קפיצות על, ותנועות פמפום אגב הן גם פעולות של דומיננטיות על אחר- על כן אלה דברים שחשוב לנטרל בכדי להבהיר לכלב את מעמדו במשפחה.
לחתול אין שום הבנה היררכית או צורך בתא סוציאלי. יש זכר דומיננטי בטריטוריה לעיתים, אבל זה לא מאוד משנה לחתול. הוא יודע שעדיף שלא להיתקל בו כי הוא הרוויח את מקומו בזכות יכולתיו הפיזיות לרוב.
אין לו אינסטינקט של ריצוי מישהו אחר, אין לו כלל הבנה של קבוצה או מנטליות קבוצתית.
Kokopelli התפישה הזו נובעת לא מביות כלל אלא מאינסטינקטים עמוקים הטבועים בבעל החיים- כלב, שמורשתו מושרשת בזאב- היא חיה סוציאלית החיה בלהקות. הכלב ממשיל את הבעלים, או הדמות הדומיננטית ביותר בבית לצורך העניין- לזכר האלפא. ואותו יש לרצות וכו'.
קפיצות על, ותנועות פמפום אגב הן גם פעולות של דומיננטיות על אחר- על כן אלה דברים שחשוב לנטרל בכדי להבהיר לכלב את מעמדו במשפחה.
לחתול אין שום הבנה היררכית או צורך בתא סוציאלי. יש זכר דומיננטי בטריטוריה לעיתים, אבל זה לא מאוד משנה לחתול. הוא יודע שעדיף שלא להיתקל בו כי הוא הרוויח את מקומו בזכות יכולתיו הפיזיות לרוב.
אין לו אינסטינקט של ריצוי מישהו אחר, אין לו כלל הבנה של קבוצה או מנטליות קבוצתית.
מדוייק, בהזדמנות ובאשכול אחר ארשום עוד דרכים לזהות התנהגות דומיננטית של הכלב שלנו.
ואיך לפתור אותה.
..כשהגלים מתחזקים,
החזקים מתגלים..
יש את מיסטר צינקסי מהסרט האגדי פגוש את ההורים :)
אחד היפים והחכמים . :)
gandalf